Kissmeyer: Højhus er mega mega godt for vores egn

Borgmester i Ikast-Brande Carsten Kissmeyer glæder sig gevaldigt over Bestsellers planer om bygge Danmarks højeste højhus i Brande.

bestseller_parkview.jpg

Tirsdag løftede tøjgiganten Bestseller sløret for planerne om et 200 meter højt hus i Brande, der blandt andet skal huse koncernens kontorer og andre aktiviteter i Brande, men også butikker, restauranter og hotel.

Bestseller re-tænker den klassiske opfattelse af et hovedkvarter, inviterer lokalsamfundet indenfor og skaber en langsigtet plan for virksomhedens tilstedeværelse i Brande, skrev virksomheden i en pressemeddelelse. 

- Det er vi rigtig glade for. Det er en mega, mega god historie for vores egn, siger Borgmester Kissmeyer med et smil, så det kan høres igennem telefonen. 
 

Tegningerne her forestiller Bestsellers planer at udvide i Brande.
Tegningerne her forestiller Bestsellers planer at udvide i Brande.
Foto: Bestseller

Planerne om et stort Bestseller hus i Brande, hvor virksomheden blev født har eksisteret i mange år.

- Vi arbejdede med de her allerede i 2007. Når man har planer om noget, der er så stort som det her, så skal man have staten med indover. Dengang arbejdede vi her i kommunen for at få det til at ske, og det lykkedes faktisk at få lavet et landsplan-direktiv, som tillod projektet, siger Venstre-borgmesteren. 

Siden blev planerne delvist skinlagt i Bestseller, men er altså nu vendt tilbage i en endnu mere ambitiøs udgave, fortæller Carsten Kissmeyer.
 

0:39
Tøjkoncernen Bestseller planlægger at bygge Danmarks højeste hus i Brande.

- Vi har brugt en del måneder på det seneste på at arbejde med det. Planloven betyder at byggerier over 150 meter kræver statens godkendelse. Der skal også være butikker, så planloven kommer også i spil. Og det er lykkedes. Vi har fået et direkte samarbejde op at stå med erhvervsministeren, og regeringen viser også, at den gerne så det her projekt realiseret, siger Carsten Kissmeyer. 

Borgmesteren er stolt over og glad for, at Bestseller valgte at blive i Brande, hvor virksomheden har haft aktiviteter i mange år.

 

- De kunne have kigget så mange steder hen. En global virksomhed som Bestseller kunne have udvidet i Aarhus, hvor deres hovedkvarter ligger i forvejen, men de kunne også have kigget på Amsterdam eller alle mulige andre steder.

- Bestseller er jo et godt eksempel på en stor global virksomhed, som har valgt at blive i Danmark, hvor eksporten fra virksomheden er noget, der kommer alle danskere til gode, og som er noget af fundamentet for det velfærdssamfund, vi har. Det er bare en virkelig god historie, siger Carsten Kissmeyer.

der er endnu ingen dato for, hvornår byggeriet skal begynde, men det bliver tidligst i 2019.