KIRKEDAGE i Viborg: Se alle indslag

Det største kristne arrangement i Danmark begyndte torsdag i Viborg. Det hedder Kirkedage - og i tusindvis af kristne kommer fra hele landet.

kirkedage_camp001.jpg

Hvert tredje år afholdes der 'KIRKEDAGE' og i år foregår det i Viborg. Begivenheden begyndte Kristi Himmelfartsdag, og det er det største arrangement af sin størrelse i Danmark.

På forhånd har over 2000 deltagere tilmeldt sig - og håbet er 3000 gæster inden søndag, hvor arrangementet slutter. De fire kirkedage byder på 13 gudstjenester og 75 stande fra foreninger og organisationer.

SE INDSLAG FRA KIRKEDAGENE HER:

 

En flok moderne pilgrimme fra Nordjylland har valgt at gå den hårde vej til Kirkedagene.

De startede mandag i Aalborg, og de er siden gået det meste af vejen til Viborg. En vandring med ét formål - nemlig at finde ro.

I Viborg var Domkirken for lille. Derfor blev kirkedagenes åbnings-gudstjeneste flyttet til Viborg Stadion. Med omkring 2000 personer på lægterne blev den til Danmarks største gudstjeneste.

Under Kirkedagene danner Tinghallen i Viborg blandt andet rammen om adskillige foredrag. Og det kræver overblik og hurtighed når teknikken driller.

Hvis taget på Viborg Domkirke kan lette så sker det fredag aften. Rockbandet U2's musik og tekster er udgangspunktet for en gudstjeneste, hvor der er skruet helt op for voloumen. Men også for kristendommen. Under prøverne tog vi en snak med præsten og kopibandets forsanger - om kombinationen U2 og Gud.