Kioskejer efter groft røveri: - Det er ikke rimeligt

En ansat i Superkiosken i Holstebro blev i aftes fastholdt og truet med en pistollignende genstand til at udlevere koster til endnu ukendte røvere.

Torsdag aften blev Superkiosken i Holstebro udsat for et groft røveri.
Torsdag aften blev Superkiosken i Holstebro udsat for et groft røveri.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Sent i aftes var Superkiosken på Niels Kjeldsens Vej i Holstebro udsat for et groft røveri. Omkring lukketid ved 22-tiden fik de to unge ansatte i kiosken pludselig uønsket besøg. 

- To maskerede mænd har været inde i kiosken, hvor de med en pistollignende genstand truer personalet til at udlevere koster. Vi har ikke overblik over, hvad der er stjålet endnu. Herefter løber de fra stedet i østlig retning, fortæller politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, Thomas van Norde.  

Dagen derpå er det en rigtig ærgerlig kioskejer, der dog stadig holder butikken åben.

- Det er fandme ikke rimeligt, det er tåbeligt, lyder det Per Troldtoft Jensen, der har haft Superkiosken i 32 år. 

Røveriet torsdag aften var det sjette i den tid Per Troldtoft Jensen har haft kiosken, og mest af alt er han træt af, at det går ud over de ansatte, når røverne slår til. 

- Det er lige træls hver gang. Og jeg forstår det ikke, for der er stort set ingen penge i kassen længere. Det går ud over de ansatte, siger han. 

Groft røveri

Røveriet i aftes betegnes af politiet som groft, fordi røveren overfaldt den ansatte udenfor butikken med en pistollignende genstand og fastholdt hende.

- Ud fra overvågningen kan vi se, at den ansatte er ved at køre en vogn ind i butikken, og der kommer den ene af gerningsmændene og griber fat om hende. Han har fat omkring brystkassen på hende og holder den her pistollignende genstand op mod hovedet på hende. Han trækker hende med ud af butikken og slipper hende først 10-15 meter fra butikken, forklarer politikommissær Thomas van Norde.

Fredag har politiet brugt på at efterforske røveriet ved blandt at foretage genafhøringer. Indtil videre er de på jagt efter to, måske tre, gerningsmænd.

- På nuværende tidspunkt har vi to maskerede gerningsmænd inde i butikken, ser det ud til. De havde jakker på og sorte masker for ansigterne. Og så en mulig tredje gerningsmand, der holder sig udenfor butikken under hele forløbet, lyder det. 

Politiet vil gerne have hjælp

På nuværende tidspunkt har politiet ikke meget konkret at gå efter, og de vil derfor gerne høre fra borgere, der måtte have set eller hørt noget i området omkring gerningstidspunktet. 

- I det her gerningstidsrum fra 21.55 til den anden side af klokken 22, hvis man har set to eller tre mistænkelige personer gå eller løbe i boligområdet, så har det vores interesse, og så skal man ringe ind til politiet med de oplysninger, siger Thomas Van Norde.

Kioskejeren er i dag ærgerlig over endnu et røveri, men han mener ikke, at han kan gøre meget mere for at undgå lignende episoder i fremtiden.

- Vi kan ikke sikre mere, end vi gør. Vi har kameraer. Det har ikke været en guldgrube for dem at komme herop. I forhold til straffen er det tåbeligt. Det er småpenge, siger Per Troldtoft Jensen.

Midt- og Vestjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114, hvis man har oplysninger i sagen.