Kinesisk selskab flirter med B&O

Handelselskabet Sparkle Roll fra Hong Kong har i dag vist interesse i at overtage B&O. En nyhed der modtages positivt hos blandt andet aktionærerne.

Bang & Olufsen er måske på vej på kinesiske hænder.  Handelselskabet Sparkle Roll  fra Hong Kong har i dag luftet sin interesse for at overtage Struer-virksomheden.

Poul Steensgaard Pedersen, der er aktionær ser gode muligheder i udspillet fra det kinesiske handelsselskab.

-Man skulle jo synes, at det ville være en fordel, at det er et handelsselskab fremfor kapitalfonder. Umiddelbart, så forestiller jeg mig, at det må være en fordel. Om vi får bedre kår for vores aktier, det er svært at sige, siger han.

 

For ham og de andre aktionærer er det vigtigt at handlen nu lukkes.

- Nu har der været forhandlet og snakket så lang tid, så nu skal den nok til at træffes den afgørelse, siger Poul Steensgaard Pedersen.

 

Tilnærmelserne mellem B&O og det kinesiske firma startede helt tilbage i 2012, da filmstjernen Jackie Chan besøgte Struer-virksomheden, som repræsentant for Sparkle Roll.

I dag ejer virksomheden fem en halv procent af aktierne i B&O. Alligevel kommer Sparkle Rools offentlige flirteri bag på en analytiker.

- Der er nok ikke nogen tvivl om, at det kinesiske selskab med det her træk forsøger at lægge en eller anden form for pres på B&O for at afslutte den her forhandlingsproces, lyder det fra Morten Imsgard der er senioranalytiker i Sydbank.

 

Og det er en situation, der efter alt at dømme ikke bringer en afgørelse tættere på.

- Kun hvis man kan nå til enighed om en pris, der er så god at B&O’s bestyrelse også vil anbefale det til aktionærerne, så kan der blive en handel, siger Morten Imsgard.

 

I Struer følger en af landsdelens B&O forhandlere, Morten Kristensen, det strategiske spil på tætteste hold.

- Den virksomhed, der bliver nævnt, virker for mig at se enormt stærk og spændende og arbejder jo med produkter i kaliber med Bang og Olufsen, siger Morten Kristensen fra Expert Bremdal Radio & TV i Struer.

 

Ud over at tilføre flere muskler til B&O er det stille håb, at virksomheden bliver i Struer.

- Det synes jeg da er voldsomt vigtigt både for mig personligt som struerboer, men da også for resten af byen, siger Morten Kristensen.

 

Et synspunkt som får opbakning blandt aktionærerne.

- Hvis det gavner byen og omegnen, så er jeg sikker på, at det også er en fordel for os aktionærer, så jeg ser da frem til, at vi gerne skulle score en vis gevinst der, lyder det fra Poul Steensgaard Pedersen.

 

Sparkle Roll har i dag meddelt, at selskabet har intentioner om at accelerere væksten i Struer-virksomheden, hvis handlen altså falder på plads.