Kinesisk gennembrud: Svineproducenter jubler

Søndag var en glædens dag for danske svineproducenter. 10 års arbejde for eksport til Kina giver nu resultat.

Der er god grund til smil hos svineproducent Asger Krogsgaard fra Ringkøbing. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

I Kina kommer de nu til at spise danske, røde pølser. Det giver fornyet håb hos danske svineproducenter.

- Det er dejligt at være dansk svineproducent i dag, bekræfter Asger Krogsgaard fra Ringkøbing.

Danish Crown har som den første virksomhed i verden væltet den kinesiske mur og fået lov til at eksportere varmebehandlet grisekød som pølser, skinke og pålæg til Kina. Og udsigten til at komme ind på det store kinesiske marked vækker glæde hos de vestjyske svineproducenter.

- På den lange bane er det med til at sikre den økonomi, som jeg nu har på mit landbrug, og sikre den forretning, siger svineproducent Asger Krogsgaard.

02:19

Se TV-indslag om de glade svineproducenter.

Luk video

Læs også Efter 10 års kamp: Nu kan kineserne få røde pølser

Han har netop investeret 13 millioner i nye stalde til sin besætning på 53.000 tusinde svin.

- Det her, det er med til at sikre leverancerne ud af Danmark, og det er med til at sikre min produktion, fastslår svineproducenten fra Ringkøbing.

De kinesiske myndigheders godkendelse af at dansk varmebehandlet grisekød må sælges på det kinesiske marked, som er verdens største, kommer efter, at de danske myndigheder og landbrugserhverv i over 10 år har arbejdet for en aftale.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet er den nye aftale 250 mio. kroner værd om året i eksportindtægter.