Kineserne skal hjælpe Limfjorden ud af østersproblem

De invasive stillehavsøsters har skabt stor bekymring i Danmark, men i Kina er de et hit. Nu skal kineserne hjælpe Danmark ud af problemet.

Kineserne er vilde med danske østers. I dag var en delegation forbi Glyngøre Shellfish.
Kineserne er vilde med danske østers. I dag var en delegation forbi Glyngøre Shellfish.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

I Kina spiser de en stribe ting, som sjældent havner på middagsbordet herhjemme. Det gælder blandt andet svineører, hundekød og også de invasive stillehavsøsters, som limfjordsfiskerne er så trætte af.

Den har på det seneste bredt sig med lynets hast i hele den vestlige del af Limfjorden. Men i Kina er den et hit. Derfor opfordrede den danske ambassade i Shanghai tidligere på året kineserne til at tage til Danmark, for at spise østers, med eksport for øje, og dermed hjælpe med at udrydde problemet.  

2:24
 

Tog handsken op

Kineserne har taget opfordringen helt bogstaveligt, og i dag var en delegation derfor på besøg hos Glyngøre Shellfish sammen med både et filmhold og nogle kinesiske kokke.

Her skulle de smage både dansk tilberedte og kinesisk tilberedte østers. På turen i Danmark skal delegationen sondere østersmarkedet og udveksle erfaringer. 

- Mulighederne er åbne nu, og der er fokus på østers og skaldyr i Limfjorden. Så muligheden er da tilstede for at eksportere, hvis vi kan få det formelle ordnet. Så behøver der ikke være så lang vej, siger Svend Bonde, indehaver af Glyngøre Shellfish.   

Først skal der dog både godkendelser på plads i både Danmark og Kina.