Søvnløse nætter: Kenneth satsede alt på sin B&O-butik

​​​​​​​Et fjernsyn, der gemmer sig under køkkengulvet og selv kører op. Det er blot én af de mange installationer, Bang & Olufsen i Herning har lavet. Men produkterne henvender sig også til den almindelige forbruger - og er ikke kun for blærerøve.

Kenneth Koed Lauritzens og de syv ansatte monterer B&O-udstyr rundt i hele verden.
Kenneth Koed Lauritzens og de syv ansatte monterer B&O-udstyr rundt i hele verden.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Er du bidt af god lyd og knivskarpe billeder på dit TV, så har mulighederne aldrig været større. Sådan lyder svaret i hvert fald, hvis du spørger Kenneth Koed Lauritzen fra Bang & Olufsen i Herning.

- Vi har lavet TV, der kører op af gulvet, højttalere i brusekabinen og et TV i et badeværelsesspejlet, fortæller indehaver af Bang & Olufsen-butikken i Herning, Kenneth Koed Lauritzen.

Hvorfor? Kunne man fristes til at spørge sig selv.

- Fordi man kan, siger Kenneth Koed Lauritzen med et glimt i øjet.

Sådan ser det ud, når TV-installationen kører op fra gulvet.
Sådan ser det ud, når TV-installationen kører op fra gulvet.
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

De syv medarbejdere ved Bang & Olufsen-butikken i Herning rejser rundt i hele verden og monterer det velkendte produkt overalt i folks hjem. Men det er ikke kun for folk, der er højt på stå, bemærker Kenneth Koed Lauritzen.

- Jeg synes ikke, man er en blærerøv, fordi man har et Bang & Olufsen-produkt. Det er god stil - for B&O ER virkelig god stil.

Søvnløse nætter

B&O eventyret startede for Kenneth Koed Lauritzen med en læreplads ved radiomanden i Ringkøbing.

- Helt fra dengang jeg blev konfirmand, brugte jeg alle mine penge på B&O-produkter. Jeg var meget fascineret af den magi, produkterne havde. Ting, der kunne bevæge sig og glaslåger, der forsvandt. Der begyndte interessen.

For fem år siden byggede han butikken i Herning. I en tid hvor Struer-giganten havde præsenteret et underskud på over 600 millioner kroner.

- Det var lige midt i orkanens øje. Der lå jeg søvnløs og tænkte ‘Hvad er det nu, jeg har gang i?’, fortæller Kenneth Koed Lauritzen.

Fra en tudse til fem millioner

Men selvom Herning-folket har lavet et hav at store vanvidsprojekter rundt i hele verden, er det vigtigt for dem, at de samtidig er i øjenhøjde med alle typer kunder.

- Vi skifter også batterierne i Fru Jensens fjernbetjening, hvis der er behov for det. B&O er allemandseje i dag,

Den billigste højttalere i butikken koster omkring 1000 kroner. Den største ordre, Herning-butikken har haft indtil nu, var på fem millioner kroner

- Guld koster hvad guld nu engang koster, griner Kenneth Koed Lauritzen.

8:54
Her kan du se indslaget fra vores besøg hos B&O-butikken i Herning.