Kenneth Mikkelsen erstatter Esben Lunde som folketingskandidat

Erhvervsdirektøren Kenneth Mikkelsen fra Herning vinder afstemning og bliver Venstres nye folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen.

Kenneth Mikkelsen er med et overbevisende flertal ny folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern kredsen efter Esben Lunde Larsen.
Kenneth Mikkelsen er med et overbevisende flertal ny folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern kredsen efter Esben Lunde Larsen.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Der var store klapsalver fra de omkring 350 fremmødte Venstre-medlemmer i Dejbjerglund-hallen, da resultatet af mandag aftens afstemning blev offentliggjort. Her skulle det afgøres, hvem der skulle overtage Esben Lunde Larsens plads som folketingskandidat i Ringkøbing-kredsen. Det blev et overbevisende flertal til den nuværende direktør for Erhvervsrådet i Herning & Ikast-Brande, 46-årige Kenneth Mikkelsen.

165 stemmer ud af 260

Det krævede over halvdelen af stemmerne at blive valgt, og det fik Kenneth Mikkelsen allerede i første stemmerunde med 165 stemmer mod sine tre modkandidater. Nummer to blev Birgitte Vinding med 52 stemmer efterfulgt af Sebastian Korsbakke Jensen med 39 og Dorte Jarlby med to stemmer. To af de 260 stemmende medlemmer stemte blankt.

Kenneth Mikkelsen har været medlem af Venstre siden midten af 90'erne og har tidligere været erhvervsdirektør i Ringkøbing-Skjern. Han bor i dag med sin kone og tre sammenbragte børn i Herning.

Kenneth Mikkelsen har tidligere sagt, at han har fået lov til at fortsætte i sit arbejde som erhvervsdirektør sideløbende med kandidaturet til folketinget.  

Lokal splittelse i Venstre

Selvom aftenens afstemning var tydelig, så har vejen til at finde en ny lokal folketingskandidat i Venstre ikke været uden splittelse. Venstres nu forhenværende byrådsmedlem Lennart Quist var også kandidat, men valgte blot en uge efter sit kandidatur at droppe det igen og kort efter helt forlade Venstre, fordi han ikke følte, at han havde opbakning fra kredsen. Et billede som formanden for Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Christian Tylvad, ikke kunne genkende. Kort efter valgte kredsformanden for Ringkøbings Venstreforening, Bent Østergaard, også at forlade sin post.