Kenneth fra Spjald vandt DM i Skills

Herningsholm Erhvervsskole løb igen med en guldmedalje ved DM i Skills i murerfaget. Kenneth Meldgaard Ebbesen fra Spjald sikrede skolen sin 4. sejr i træk.

Kenneth Mølgaard Ebbesen fra Spjald vandt DM i Skills i murerfaget.
Kenneth Mølgaard Ebbesen fra Spjald vandt DM i Skills i murerfaget.

Det er ikke hver dag, man vinder danmarksmesterskabet i sit fag og får overrakt prisen af statsministeren foran en sal fuld af venner og konkurrenter. Så det er måske ikke så underligt, at murerlærlingen Kenneth Meldgaard Ebbesen fra Spjald var lidt kulret efter medaljeoverrækkelsen.  

Du ligner en, der har svært ved at skjule glæden.

- Nej, det er svært. Det er det satme. Hold kæft, hvor er jeg glad. Ej, man må ikke bande, siger en temmelig tilfreds Kenneth Melgaard Ebbesen.

Hvad tænkte du, da du hørte dit navn blive råbt op? 

- Åh, jamen alt muligt. Mit hjerte, det kørte bare, og så blev spændingen udløst. Det var bare helt fedt, siger Kenneth Meldgaard Ebbesen.  
 

0:20
Kenneth  Meldgaard Ebbesen smiler hele vejen til podiet. 

Succesrig erhvervsskole

Herningsholm Erhvervsskole har vundet titlen de seneste fire år i træk i murerfaget. Til daglig er Kenneth Melgaard Ebbesen i lære ved Murerfirmaet Glenn Østergaard i Spjald. 

Hvad har du haft mest bøvl med i konkurrencen?

- At mure det lodrette. At få det til at passe. Bare det at få sat snoren op. Det er jo, hvad det er, at få sat stenene i. Men at få sat snoren ordentlig op, så det bare passer, siger Kenneth Melgaard Ebbesen 
 

Detaljerne er i fokus ved DM i Skills. Alt skal være perfekt. Her viser Kenneth Melgaard Ebbesen en af sine opgaver frem.  
Detaljerne er i fokus ved DM i Skills. Alt skal være perfekt. Her viser Kenneth Melgaard Ebbesen en af sine opgaver frem.  

Hvad med i morgen? Skal du mure?

- Eeeej, jeg tror lige, jeg tager en fridag. Eller en tømmermændsdag, siger Kenneth Meldgaard Ebbesen. 

Kenneth Meldgaard Ebbesens underviser har for 4. år i træk haft en elev med til Skills og fået guldet med hjem. I alt 12 danmarksmestre er det blevet til. Skolen har sat sig tungt på murerkonkurrencen.

- For det første, så har jeg nogle fantastiske medarbejdere i afdelingen, der er med til at spotte de her talenter. Fordi de er jo rundt omkring. I det øjeblik vi har spottet dem, tager vi en god dialog med dem og især med deres virksomehder, om de kunne være interesseret i at komme videre til nogle forskellige ting, siger Ole Rasmussen, der er underviser på Herningsholm Erhvervsskole i Herning. 

- Så starter vi egentlig nedefra med vores lokale mesterskaber, hvor vi træner dem i, hvad vil det sige, at lave sådan nogle konkurrencer på tid og på kvalitet. Derefter går vi videre til regionsmesterskaberne, siger Ole Rasmussen.