Kendte skuespillere optager film i Viborg

Hvis du bevæger dig rundt i Viborg, så kan du for tiden godt risikere at støde ind i snurrende kameraer og skuespillere i nissetøj.

Mia Lyhne er blandt andet kendt for at spille Mia i serien Klovn.
Mia Lyhne er blandt andet kendt for at spille Mia i serien Klovn.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det er først i morgen, at det er den 1. december, men julen er allerede nået til Viborg.

Her kan du risikere at se nisser – og måske endda julemanden og hans kone. Det skyldes, at optagelserne til en ny julefilm er i fuld gang, og i denne uge er de i aktion på Katedralskolen, hvor både kendte skuespillere og lokale statister har startet julen tidligt i år.

Produktionen har været i gang i fire uger, hvor de har været i aktion rundt omkring i hele Viborg. Filmen handler om julemanden og hans datter, og julemanden spilles af komikeren Martin Buch.

- Det er så hyggeligt. Det er skønt at gå rundt i gaderne, og vi føler os utroligt velkomne, forklarer han.

For julemandens kone, spillet af den populære skuespillerinde Mia Lyhne er Viborg en helt ny oplevelse.

- Jeg har aldrig været i Viborg før, men jeg synes, det er en smuk by. Især rundt omkring den. Vi har været ude ved Hald Sø, og der var virkelig, virkelig flot, forklarer hun.

Ikke første gang

Filmselskabet bag filmen, Deluca Film, har tidligere brugt netop Viborg til kulisse om en julefilm. For to et halvt år siden optog de julefilmen Emma og Julemanden med Lars Hjortshøj i netop Viborg.

Der kommer også til at være lokale ansigter på skærmen, for der bliver brugt en masse statister fra området. Til optagelserne på katedralskolen har mere end 100 Viborgensere været med.

- Vi spiller børn af julemænd, som går i julemandsklassen. Det er sjovt, fortæller en af de lokale børn, Philip Skaarup Ilsøe.

Filmoptagelserne fortsætter til midten af december.

1:59