Kendt tv-vært: Esben Lunde var en kompetent modstander

Esben Lunde Larsen har fået hård kritik fra grønne organisationer for sin tid som miljø- og fødevareminister, men kendt tv-vært og naturvejleder tager ministeren i forsvar og kalder ham lyttende.

- Der var nogen hjemme, siger Morten D.D., der kalder afgående minister Esben Lunde Lasen for vidende og lyttende, selvom naturvejlederen er uenig i politikken.
- Der var nogen hjemme, siger Morten D.D., der kalder afgående minister Esben Lunde Lasen for vidende og lyttende, selvom naturvejlederen er uenig i politikken.
Foto: TV2 Østjylland

De grønne organisationer har stået i kø for at kritisere Esben Lunde Larsens tid som miljø- og fødevareminister. Men tv-vært og naturvejleder Morten D. D. Hansen roser den afgående minister for at lytte og for at være kompetent. 

Mandag meldte Venstre-politikeren fra Hvide Sande ud, at han trækker sig som minister og ikke genopstiller ved næste valg. Siden har kritikken af hans arbejde som miljø- og fødevareminister fået hårde ord med på vejen fra flere grønne organisationer. 

Men Esben Lunde Larsen fortjener også ros. Det mener naturvejleder hos Naturhistorisk Museum på Mols, Morten D. D., der er kendt fra flere naturprogrammer. 

- Jeg har absolut ikke været enig i hans prioriteringer. Men han lytter. Det kan godt være, han så til sidst siger fuck dig, men han lytter undervejs, siger Morten D. D.

Mandag aften anerkendte han Esben Lunde Larsens arbejde på twitter. Selv om mange "grønne venner" jubler over Esben Lundes afgang, tog naturvejlederen den afgående minister i en form for forsvar.

- Vi har tit set ministerudskiftning på det her område, og det tager altid tid at komme ind i stoffet. Det taget lang tid at blive klog på området, så generelt er det ikke godt med udskiftning, siger Morten D. D., der har været til flere møder og løbende kommunikeret med Esben Lunde Larsen om naturpolitik.  

- Jeg har haft det sådan, at jeg hellere vil have en kompetent modstander end en inkompetent medspiller, siger Morten D. D.  

- Det der vildsvinehegn er for eksempel idiotisk, siger han med henvisning til at Esben Lunde i sin tid som minister har besluttet at opstille et vildsvinehegn på den dansk-tyske grænse for at undgå indvandring af vildsvin, der ifølge ministeren truer danske svienbesætninger med den smittefarlige afrikansk svinepest. 

Naturvejleder Morten D.D. Hansen arbejder på Naturhistorisk Museum i Mols Bjerge. Han er kendt naturdebattør og fra en lang række tv-optrædender i forskellige naturprogrammer. 
Naturvejleder Morten D.D. Hansen arbejder på Naturhistorisk Museum i Mols Bjerge. Han er kendt naturdebattør og fra en lang række tv-optrædender i forskellige naturprogrammer. 
Foto: Naturhistorisk Museum

 - Han har sagt, at han prioriterer fødevareerhvervet. Det meldte han klart ud. Det er fair nok. Det er jo politik. Jeg er absolut uenig på flere punkter, men jeg føler, der har været nogen hjemme, som jeg siger.

- Jeg har oplevet miljøministre før, der har været fuldstændig blanke. Jeg kender mange kollegaer, der har det indtryk af ham også, når de har mødt ham. Vores synspunkter har ikke været hans politik, men han var der, og han lyttede, og han vidste, hvad han talte om, siger Morten D.D.

DF'er: Samarbejdet var ikke godt

I august 2017 fik Esben Lunde Larsen frataget fiskeriområdet, der overgik til Karen Ellemann, i forbindelse med sagen om de såkaldte kvotekonger. 

Det betød også, at han og Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen ikke længere skulle lægge arm om den politiske linje for dansk fiskeri.

- Man må jo sige, at det ikke gik så godt med vores samarbejde. Det har det til gengæld gjort med Karen Ellemann. Nogen er bare bedre til at lytte end andre, siger Ib Poulsen.

Fiskeriordføreren er ikke overrasket over, at Esben Lunde Larsen trækker sig som minister.

- Men jeg er overrasket over, at han ikke genopstiller. Det havde jeg ikke set komme, siger Ib Poulsen.

- Jeg tror, at hvis vores samarbejde havde været bedre, så havde Esben Lunde Larsens ministertid set helt anderledes ud, siger Ib Poulsen. 

Hilser Ellemnn velkommen

Morten D.D. har fulgt statsministerens ministerrokade, og selv om han ikke er begejstret for udskiftninger på miljøministerposten, er han godt tilfreds med, at Esben Lunde Larsens afløser bliver partikollegaen Jakob Ellemann-Jensen.

- Det synes jeg, er fint, siger Morten D.D. 

- Han er i hvert fald en, der har demonstreret interesse for området. Det værste der kan ske, er en minister med mangel på interesse. Dem har vi set mange af før i tiden, og det er simpelthen det værste for området. Skulle det være, så er jeg meget glad for, det blev ham, siger Morten D.D. Hansen. 

 

2:57
At Esben Lunde vil trække sig fra politik, kommer bag på hans lokale venstreformand. Nu skal han finde en ny kandidat.