Kendt skoleskib fejrer 100 år på verdenshavene

Unge fra Herning, Holstebro og Struer kommuner har i 34 år kunnet skifte klasselokalet ud med en kahyt på skoleskibet Marilyn Anne.

Skoleskibet Marilyn Anne fylder 100 år, og det blev fejret lørdag i Struer.
Skoleskibet Marilyn Anne fylder 100 år, og det blev fejret lørdag i Struer.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

For syv år siden var Søren Æbelø elev på skoleskibet Marilyn Anne. I dag var han igen ombord for at fejre skibets 100 års fødselsdag. 

- Det har reddet mit liv. Det er et hjem, man aldrig kommer væk fra. Man savner dem altid, når man ser, de er ude at sejle, siger Søren Æbelø.

350 unge har fået hjælp

Skibets historie går helt tilbage til søsætningen i Marstal i juni 1919. Skibet er traditionelt et fragtskib, men i de sidste 34 år har det fungeret som klasseværelse for unge med skolemæssige udfordringer fra Herning, Struer og Holstebro. 

- Man får lidt modstand, men også en god hjælpende hånd. Man bliver rettet ind og finder ud af, at man ikke er den eneste, der er lidt ved siden af, fortæller Søren Æbelø.

1:25
Skipper på skoleskibet Marilyn Anne, Toke Aagaard, fortæller om skibets store betydning for de mange unge mennesker, som gennem årene har været en del af besætningen.

Gennem årene har flere end 350 elever fra 8. til 10. klasse været med ombord, og flere af dem var i dag til Struer Havnefestival for at fejre den runde dag. Her blev alle gæster inviteret indenfor, hvor en stolt skipper kunne vise skonnerten frem. 

- Det at vi har fået lov til at låne den, holde den i stand og vise den frem i dag, det er jo bare en fed fornemmelse, siger Toke Aagaard, der er skipper på skoleskibet Marilyn Anne.

9:32
I 2018 besøgte TV MIDTVEST-programmet Fast Arbejde Marilyn Anne. Du kan se hele udsendelsen her.