Kendt kunstner åbner museum i Videbæk

Kunstner Arne Haugen Sørensen åbner eget museum i Videbæk, og har doneret sine bedste værker til at pryde de nye vægge.

Kunstner Arne Haugen Sørensen har doneret kunstværker til en værdi af mellem 15 og 20 millioner kroner.
Kunstner Arne Haugen Sørensen har doneret kunstværker til en værdi af mellem 15 og 20 millioner kroner.
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Det var en stor dag for kunstentusiaster i Videbæk. Byens kunstpavillon slog efter halvandens års arbejde dørene op til et nyt museum med kunstneren Arne Haugen Sørensen.

- Det her er en af de helt store dage i mit liv, At få sit eget museum er en hemmelig drøm for alle kunstnere, siger Arne Haugen Sørensen.

Og nu er drømmen blevet til virkelighed for den 85-årige kunstner.

Til museet i Videbæk har han doneret flere end 70 kunstværker til en værdi af mellem 15 og 20 millioner kroner.

- Jeg er glad for at jeg har fundet et hjem til dem, hvor de kan være sammen. Det er meget vigtigt for mig, at de er sammen. For I ved jo nok, at man skal ikke skille familier ad, siger Arne Haugen Sørensen.

Et kunstscoop til Vestjylland

Til at holde sammen på malerens kunstfamilie er Vestjyllands Kunstpavillon. Og her vil begejstringen ingen ende tage for det nye samarbejde med kunstner Arne Haugen Sørensen.

- Det er jo ikke hver dag, der kommer en kunstner og siger, ved du hvad, jeg vil gerne donere et sted mellem 70 og 80 malerier, som jeg har samlet over tyve år, og som jeg mener, er de bedste malerier, jeg har lavet, siger Jan Holm Rasmussen, Bestyrelsesformand, Fonden for Vestjyllands Kunstpavillon.

Spørger man én af de mest anerkendte, københavnske kunstkendere har Videbæk og Vestjylland gjort lidt af et scoop. Men han mener samtidig også, at kunstner Arne Haugen Sørensen er heldig, for drømmen om eget museum ville have haft svære betingelser i hovedstaden.

- Man har ingen chance i København, overhoved ikke. Så det er helt klart, at jeg synes, det er godt set, siger Leif Sylvester, Kunstner, København.

Hovedpersonen selv ser potentiale i sit vestjyske museum, og han tror kun, at museet er begyndelsen på noget stort. 

1:48