Kendt Herning-firma konkurs

Politianmeldelse på vej mod Jan Ørum Vermø for bedrageri i millionklassen. Mandag middag blev Vermø erklæret konkurs i skifteretten i Herning.

JAN_OERUM_VERMOE001.jpg

Bestyrelsesformanden for Vermø, René Jull Jørgensen, retter en skarp kritik mod den administrerende direktør Jan Ørum Vermø oven på mandagens konkurs. Bestyrelsesformanden beskylder Jan Ørum Vermø for at manipulere med regnskaberne og vil nu anmelde Vermø til politiet for bedrageri i millionklassen.

- Vi har vidst at likviditeten var anstrengt, og på et møde med Jan Vermø den 19. august stod det klart, at det var livstruende. Så satte vi advokat og revisor ind for at se, om vi kunne rekonstruere virksomheden. Der dukkede så forhold op, vi ikke var bekendt med, bl.a. gæld der ikke er bogført og der dukkede flere og flere forhold op, siger bestyrelsesformand René Jull Jørgensen til TV/MIDT-VEST.

Gæld på flere millioner

I en mail til medarbejdere i Vermø-gruppen fortæller bestyrelsesformanden, at der er en ikke bogført gæld i virksomheden på mere end 5,5 millioner. I første omgang fandt advokaten og revisoren at gælden var 1,5 millioner større end først antaget.

- Under arbejdet er der fremkommet oplysninger om en yderligere gæld i størrelsesordnen 4 mio. kr. som heller ikke har været bogført, ligesom at lønnen pr 31. august ikke har kunnet udbetales, skriver bestyrelsesformanden i en mail til medarbejderne.

- Der er manipuleret med regnskaberne. Hvis al gælden havde været bogført korrekt, så havde der været en meget stor negativ egenkapital, siger Jull Jørgensen til TV/MIDT-VEST.

Begge firmaer konkurs

Vermø har beskæftiget sig med magasinudgivelse, reklame og markedsføring. Direktør Jan Ørum Vermø har de senere år satset på at udvide magasinforretningen. I 2008 købte Vermø Helse-magasinet. I 2009 kom søstermagasinerne Helse Motion, Helse Good Food og Helse Family også på hylderne.

Både Vermø A/S og søsterselskabet Helse Active Living A/S blev erklæret konkurs i skifteretten i Herning.

Bestyrelsesformand René Jull Jørgensen ejer selv cirka en tredjedel og har dermed også selv mange penge i klemme. A-pressen ejer 24 procent af aktierne.

Familieforetagende

Vermø er en rigtigt familievirksomhed. Jan Ørum Vermø er direktør og hans hustru Tinna Vermø var ansat som administrations og økonomichef. Gennem firmaet TJ Holding Herning ApS ejer hustruen Vermø-familiens aktier i selskaberne, skriver MediaWatch.