Kend din jordemor

Fødselsafdelingerne i Holstebro og Herning tilbyder som de første i landet alle førstegangsfødende, at de kan lære deres jordemor at kende længe før fødslen.

nyfoedt.jpg

Der er godt nyt til gravide Midt og Vestjyder. Fødeafdelingerne i Holstebro og Herning tilbyder nu alle de vordende mødre, at de kan lære deres jordemor at kende længe før første ve.

- Der er flere, der får en god fødsl, hvis de kender jordemoderen på forhånd. Det, at man får en god fødsel første gang, danner grobunden for at man får en god fødsel 2. gang, og komplikationsraten er meget lav, når man har født uden komplikationer første gang, siger chefjordemor ved Hospitalsenheden Vest, Ann Fogsgaard.

Et større puslespil skal gå op

Tilbuddet gælder alle førstegangsfødende, tvillingefødende og kvinder, der har haft komplikationer i første fødsel. Det nye tiltag betyder, at jordemødrene får helt andre arbejdsplaner, når der skal tænkes ind, at alle jordemødre skal have et længere forløb med de gravide par og være til rådighed, når den første ve melder sig.

- Det er en organisatorisk suduko af dimensioner. Jordemødrene skal arbejde på en helt anden måde. Vi skal sikre, at de får lige mange i hvert team, men det skal ikke afholde os fra, at tilbyde det, når det nu er det helt rigtige at gøre, tilføjer Ann Fogsgaard.