Kemikalieudslip: Hovedvej spærret ved Thyholm

Et mindre udslip af giftig og ætsende citronsyre har lukket Hovedvej 11 mellem Flovlev og Draget. Kemikalierøgdykkere er på stedet.

Citronsyre i sin mest koncentrerede form lukkede i flere timer hovedvejen mellem Flovlev og Draget. Kemikalieudslippet skete, da en tank med citronsyre tidligre idag væltede på ladet af en lastvogn. Citronsyren lækkede ud på både lad og vej. Og selvom udslippet ikke var stort, så tog beredskabet ingen chancer.

- Citronsyre er både ætsende og meget giftigt, og derfor tager vi alle forholdsregler. Vores specialuddannede kemikalierøgdykkere skal nu have fjernet syren, forklarede indsatsleder ved Struer Beredskab, Lars Troelsen.

Ingen tilskadekomne

Citronsyre er giftigt at indånde, og af samme årsag skal sikkerhedsafstanden være minimum 50 meter, og derfor var beredskabet nødt til at spærre hovedvejen. Trafikken blev ind til klokken 14.15 ledt væk fra hovedvejen via Hvidbjerg og Lyngs.

Ingen kom til skade ved uheldet, der skete lige nord for krydset mellem Hovedvejen og A C Hoppesvej.

Og indsatslederen melder i øvrigt, at citronsyren ikke nåede at løbe i kloakker eller andet, hvor det kunne gøre skade på grundvandet.

Hør vagthavende indsatsleder ved Struer Brandvæsen, Lars Troelsen, her: