KD-kritik af Per Ørums privatliv

Per Ørum Jørgensens familieforhold var et problem for nogle af partiets vælgere. - Absurd og modbydeligt, siger Per Ørum selv.

060912_Per_Oerum_Joergensen.jpg

Per Ørum Jørgensens privatliv er en af forklaringerne på, at den nu tidligere formand for Kristendemokraterne er blevet upopulær i det vestjyske bagland.

Det er kommet frem dagen efter, at Per Ørum Jørgensen onsdag stoppede som formand og meldte sig ud af Kristendemokraterne.

- Det har i hvert fald ikke styrket Kristendemokraternes image, at han ikke har haft et stabilt familieforhold. Da vi er et familiepolitisk parti, kan det godt komme lidt i modstrid med hinanden, siger partiets forhenværende viceborgmester i Holstebro, Arne Nielsen til TV/MIDT-VEST.

Skal giftes igen

Arne Nielsen vil ikke selv betegne Per Ørums privatliv som et problem, men understreger også, at politikere i dag bliver bedømt på deres privatliv.

- Der sker jo også det, at han flytter her fra Vestjylland, fordi han skal giftes med den tredje nu her til sommer. Det er selvfølgelig en privatsag, men alligevel også en også offentlig sag, når man er politiker. Og det passede måske ikke helt ind i Kristendemokraternes billede. Jeg vil ikke fordømme det, men bare sige, at det kan være et problem for nogen, siger Arne Nielsen

- Absurd  og modbydeligt

Per Ørum Jørgensen bekræfter over for TV/MIDT-VEST, at der har været hvisket i krogene om hans privatliv. Han kalder det "absurd og modbydeligt" at angribe hans familie.

- Min familie er lige så god som alle andre. Og i alle sammenbragte familier må man jo tænke sit. Det bekræfter mig i, at jeg har truffet den rigtige beslutning, siger han. 

Partiets formand i Vestjyllands Storkreds, Karlo Brondbjerg, afviser, at Per Ørum Jørgensens privatliv spillede ind, da et flertal i kredsbestyrelsen besluttede, at den ikke længere kunne støtte ham som formand. Begrundelsen var derimod mangel på intern kommunikation i partiet.