Katten Båtnak skal give unge stemmer til 60-årig

SF-spidskandidat i Lemvig forsøger at nå de unge vælgere med en valg-kalender fra egen stald.

1:10
Hver dag i valgkampen åbner SF'eren Arne Noe en ny låge i sin valgkalender sammen med katten Båtnak.

SF's spidskandidat i Lemvig, Arne Noe, er økologisk mælkeproducent og 60 år gammel. Nu forsøger han at nå især de yngre vælgere ved hjælpe af nye medier og katten Båtnak.

Hver dag frem til valget laver Arne Noe en valg-kalender video fra sin stald, hvor han sidder med katten Båtnak i skødet. 

- 25 procent af vælgerne finder deres oplysninger om, hvad de vil stemme på, på de sociale medier, og derfor tænkte jeg, at vi skulle lave noget på de sociale medier, så vi kunne få fat i dem også, fortæller Arne Noe. 

Valg-kalenderen er en del af politikerens valgkampagne. Han er både kameramand, forfatter og hovedrolleindehaver i videoerne.

- I SF har vi jo ikke nogen stor pengetank, og vi får ingen valgtilskud fra hverken kvotekonger, gyllegrever eller fagforeninger, så vi må jo bruge de midler vi kan komme i tanker om, siger spidskandidaten fra SF.

Afløste Touborg

Arne Noe blev først spidskandidat for SF i Lemvig forholdsvist sent.

Egentlig var planen, at det skulle have været det mangeårige folketingsmedlem Kristen Touborg, der skulle være spidskandidat for SF i Lemvig. Men da han døde i en trafikulykke i sommer måtte Arne Noe tage over.

Og ud over partifarven, så har Arne Noe en anden ting til fælles med sin forgænger. Som Kristen Touborg bryder Arne Noe også gerne ud i sang.