Kattehelten: Sådan reddede jeg katten

Brandmand René Søndervang var dagens helt, da han onsdag aften reddede en kat ud af et brændende hus.

katbrand1.jpg
Foto: Peter Erfurt, 24-7news

Da René Søndervang mødte på arbejde onsdag, var han ikke klar over, at han skulle ende dagen som dyreredder. Onsdag aften blev han og kollegerne kaldt ud til et brændende hus i Pårup.

Jeg tager min makker på skulderen og siger, vi skal have fundet den kat.

René Søndervang måtte ind i huset for at kunne slukke branden i villaen. Han troede først, at han rykkede ind i et tomt hus, men han blev hurtigt klar over, at han ikke var alene. Der kom en lyd fra stuen, som viste sig at være en kat. Den miauwede meget og højt.

- Jeg tager min makker på skulderen og siger, vi skal have fundet den kat, fortæller René Søndervang.

Kattens ejer var ikke hjemme, da branden opstod, og da brandmændene nåede frem til det mørke og røgfyldte hus, var der kun lyden at gå efter. De to brandmænd endevendte stort set hele stuen, indtil de til sidst så den sidde i vindueskarmen.

Masser af ros til dyrehelt

I haven foran huset begyndte René Søndervang og kollegaerne med det samme at give førstehjælp til katten. Gaffel, som katten hedder, var i første omgang hårdt medtaget af røgen, men ved hjælp af iltmaske og væske lykkedes det at få den tilbage på højkant. Gaffel var senere på aftenen til tjek hos dyrelægen.  

Dagen derpå har brandmændene modtaget masser af ros for den usædvanlige redningsaktion.

- Selvom det er en kat, så er det jo stadigvæk et liv. Det er jo stadigvæk noget, man elsker højt, lyder det fra dyrehelten.

Det er første gang, René Søndervang er med til at give førstehjælp til et dyr.