"Kattedrab" gav voldsomt raseri på fb

En provokatør fra Kjellerup har det seneste døgn fået facebook til at koge efter et opslag om at hun ville slå en kat ihjel med en brosten, filme det og lægge videoen ud.

saekogsten_0.jpg

Provokatør og kunstner Ibi-Pippi har fået skabt den opmærksomhed, hun ønskede sig, da hun postede et opslag på facebook om at hun ville begå et makabert kattedrab, filme det og lægge videoen på facebook.

Mange hundrede brugere farede herefter i blækhuset for at vise deres afsky overfor planen, nogle endda med trusler mod provokatøren. Flere valgte også at politianmelde hende.

- Der er en, der skriver at han vil smadre mig. Og han får flere hundrede likes! Og her får værket jo en helt ny dimension. Det viser, hvor barbariske og dyriske folk kan blive. Og det er jo lige så sygt, mener Ibi-Pippi, som også fik besøg på sin bopæl af en mand, der ville fortælle sin utilfredshed.

Hensigten var dog slet ikke at slå katten ihjel. I videoen putter Ibi-Pippi ganske vist en kat ned i en sæk, hvorefter hun slår ned i sækken mange gange med en stor sten. Hefter stikker hun hånden ind, som er helt rød, da hun trækker den ud igen. Det er makrel. Det, man ikke kan se på videoen, er, at katten er hoppet ud af et hul i sækken i den anden ende og aldrig har været i nærheden af at blive ramt af stenslagene.

Ville sætte fokus på dyr, dræbt i kunstnes navn

Hele intentionen med stuntet på de sociale medier var ifølge Ibi-Pippi at sætte fokus på, at dyr somme tider blev dræbt i kunstens navn, for at skabe debat. Som for eksempel, da den danske kunstner Marco Evaristti i en installation udstillede fisk i en blender på Trapholt, som publikum kunne tænde for, hvorefter fiskene ville dø. Otte sværddragere endte med at lade livet.

- Jeg mener, at hvis du som kunstner tyr til de her midler, så er det et udtryk for manglende format. Det er primitivt, siger Ibi-pippi Orup Hedegaard, som mener man sagtens kan skabe debat uden at tage livet af et dyr.

- Det viser mit værk her jo med al tydelighed.

Folk kan ikke lade være at kigge

Ibi-Pippis "kattedrabs"-stunt bestod i først et opslag om, hvad hun havde tænkt sig at gøre. Efterfølgende ville hun lægge en video op på sin facebookside. I opslaget advarer hun folk mod at se videoen, hvis ikke man har lyst til at se en kat blive smadret.

- Opslaget giver folk mulighed for at kigge væk, men mange kigger jo alligevel. Det kan jeg se på kommentarerne. Og det viser, at selvom man virkelig ønsker det, kan man ikke kigge væk, siger Ibi-Pippi, som mener, at det makabre pirrer os mennesker.

- Det er også derfor, at kunstnere tyr til det her med at slå dyr ihjel i forbindelse med værker. Og så er vi tilbage ved sagens kerne, mener Ibi-Pippi, som understreger, at hun faktisk er en stor katteelsker og aldrig kunne finde på at gøre et dyr fortræd.

Hendes næste værk bliver et billede, som ikke involverer dyr.

https://www.facebook.com/perorup?fref=ts