Kasper Søndergaard stopper karrieren til næste sæson

Den tidligere landsholdsprofil siger, at det har været en svær beslutning. Samtidig er han meget afklaret i sit valg.

Kasper Søndergaard har blandt andet vundet guld ved OL og EM. Dertil kommer 11 medaljer med Skjern Håndbold, blandt andet DM-guld.
Kasper Søndergaard har blandt andet vundet guld ved OL og EM. Dertil kommer 11 medaljer med Skjern Håndbold, blandt andet DM-guld.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkiv)

Til næste sommer er det slut.

Dansk herrehåndbolds mest vindende landsholdsspiller, Kasper Søndergaard fra Skjern Håndbold, har besluttet at stoppe karrieren efter denne sæson. 

- Jeg er meget afklaret i mit valg, selv om det har været en svær beslutning. Jeg har været – og er stadigvæk – utrolig privilegeret over at kunne leve af det, jeg elsker allermest, og som på mange måder har været min hobby. Men når jeg mærker efter, så er tiden inde til at prøve noget nyt til sommer, siger han i en pressemeddelelse fra Skjern Håndbold.

Den 38-årige højre back kom til Skjern i 2011 og siden vundet 11 medaljer med den vestjyske klub. De seneste sæsoner har han fået mindre spilletid end tidligere, fordi den norske landsholdsspiller Eivind Tangen har været førstevalg på positionen. 

Danmarks bedste arbejdsplads

Søndergaard understreger, at det er helt bevidst, at han meddeler sit stop umiddelbart før sæsonstarten.

- Jeg har brug for at få det ud af verden, så jeg kan fokusere på den kommende sæson. I min verden tror jeg, at man skal tage store beslutninger, når det går godt. Jeg er skadesfri og topmotiveret. Situationen havde været anderledes, hvis jeg sad ude i seks-otte måneder med en korsbåndsskade. Det kan lyde helt absurd, at jeg selv siger nej tak til Danmarks bedste arbejdsplads. Men jeg vil hellere tage beslutningen selv, før nogen fortæller mig at tiden er inde, siger han.

Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen siger, at han har respekt for Søndergaards beslutning og er taknemmelig for, at han melder ud i god tid.

- Vi er utrolig stolte over som klub, at Kasper Søndergaard gennem otte år har optrådt i den grønne trøje.
Men det er svært og næsten umuligt at forholde sig til et Skjern-hold uden Kasper Søndergaard, så derfor glæder vi os over, at vi fortsat kan disponere over ham til den kommende sæson, siger Carsten Thygesen.

Udover Skjern Håndbold har Kasper Søndergaard spillet i Ikast, Aarhus og Kolding.