Kasper Søndergaard-skade giver danske OL-bekymringer

Landstræner Gudmundur Gudmundsson frygter, at han må undvære Kasper Søndergaard på OL-holdet.

Kasper Søndergaard
Foto: Arkiv

Håndboldlandsholdets Kasper Søndergaard fra Skjern Håndbold måtte lørdag udgå med en skade i en testkamp mod Brasilien forud for OL.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson frygter, at højrebackens OL er i fare.

- Selvfølgelig er jeg bekymret. Han er en utroligt vigtig spiller for os, siger landstræneren efter 26-26-kampen mod Brasilien.

- Det er en forstrækning af en art lige under knæet. Vi ved ikke, hvad det præcist er. Heller ikke hvor alvorligt det er.

- Han bliver scannet så hurtigt som muligt - enten søndag eller mandag. Jeg håber bare det bedste, siger Gudmundsson.

Vigtig for holdet
Landstræneren udtog tidligere på lørdagen sin OL-trup på 14 spillere, deriblandt Skjern-profilen Kasper Søndergaard, som eneste spiller fra den danske liga.

- Han er utroligt vigtig for holdet, og han har trænet rigtig godt.

- Vi har mulighed for at bytte ud på OL-holdet, men vi har desværre ikke mange venstrehåndede spillere på højreback, siger den islandske træner.

Generelt er Gudmundur Gudmundsson ikke helt tilfreds med den danske præstation i Kolding ved lørdagens opgør mod Brasilien.

Brasilianerne førte 17-15 ved pausen, inden det i kampens sidste minut lykkedes at få 26-26.

- Vi startede ikke godt, specielt var vi ikke aggressive nok i forsvaret. Det var heller ikke altid kønt i angrebet. Men vi scorede trods alt 15 gange før pausen, selv om vi brændte nogle store muligheder.

- Vi brænder for meget set over hele kampen, men det er til at forstå, da vi har trænet meget fysisk indtil nu. Vi er måske lidt tunge i det.

- Det er heller ikke meningen, at vi skal toppe nu, siger Gudmundsson.

Endnu to forberedelseskampe
Danmark har endnu to forberedelseskampe på programmet før OL-turneringen i Rio. I næste uge venter Tyskland og derefter et opgør mod enten Frankrig eller Egypten før afrejsen til Brasilien.

Da landstræneren tidligere lørdag udtog OL-truppen, var det bemærkelsesværdigt, at der kun blev plads til en venstre- og en højrefløj. Veteranen Hans Lindberg, der huserer på højrefløjen, må nøjes med at være OL-reserve.

- Vi skal have nok spillere i midten, og så må vi kompensere med andre spillere på fløjene.

- På midten kommer der et stort pres på os, så jeg vil være sikker på at have nok midterforsvarere og stregspillere med, siger Gudmundsson.

/ritzau/