Kasper Dolberg skifter til Nice

Kasper Dolberg har forladt Ajax for at fortsætte karrieren i franske Nice.

Kasper Dolbergs tid i Ajax-trøjen er nu forbi.
Kasper Dolbergs tid i Ajax-trøjen er nu forbi.
Foto: Jean-Philippe Ksiazek/AFP/Ritzau Scanpix

Den franske fodboldklub OGC Nice har købt den danske angriber Kasper Dolberg i Ajax. Det bekræfter Nice på klubbens hjemmeside.

Kasper Dolberg er født i Silkeborg, og hans første professionelle kontrakt på seniorniveau var med Silkeborg IF.

Klubben kan dermed se frem til at få en andel af transfersummen, der ifølge Dolbergs nu forhenværende klub, Ajax, landede på 153 millioner kroner.

Rygterne om Dolbergs skifte har floreret i et stykke tid, men torsdag er handlen endelig gået igennem efter veloverstået lægetjek onsdag, skriver den franske klub. Det fremgår ikke, hvor lang Kasper Dolbergs kontrakt med Nice er.

21-årige Dolberg har haft svært ved at tilkæmpe sig en fast plads i Ajax-angrebet det seneste års tid, og nu går jagten på fast spilletid i stedet ind hos Nice.

Han nåede 119 kampe for Ajax, hvor det blev til 45 mål. Dolberg overværede onsdag aften Nice tabe 1-2 til Marseille på hjemmebane i den franske Ligue 1.

Den tidligere Silkeborg-angriber er også en del af den landsholdstrup, som Åge Hareide for nylig udtog til EM-kvalifikationskampene i september mod Gibraltar og Georgien.

Dolberg var også en del af truppen til VM i Rusland sidste sommer, og han står noteret for 13 landskampe og tre mål.

I denne sæson er han startet inde i en enkelt ligakamp samt i Super Cup-kampen mod PSV Eindhoven, mens det er blevet til en indhop i Champions League-kvalifikationen.

Hos Nice får han den tidligere franske landsholdsstjerne Patrick Vieira som træner.

Den franske klub blev sidste år nummer syv i ligaen og har vundet to ud af sæsonens første tre ligakampe i denne sæson.