Karup Lufthavn håber på ministerhjælp

Karup Lufthavn håber på ministerhjælp

Transportministeren besøgte fredag Karup Lufthavn, hvor samtaleemnet var de skærpede krav til flysikkerheden.

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) var fredag på sit første besøg her i landsdelen som minister. Her lagde han vejen forbi Karup Lufthavn. Dagens store emne var de skærpede krav til flysikkerheden som ifølge lufthavnschefen er blevet alt for rigide.

Lufthavnen oplever fremgang i antallet af passagerer. Men samtidig er de tvunget til at bruge flere og flere penge på at opfylde de øgede krav til sikkerhedskontrol, der træder i kraft 1. september.

- Det er en kæmpe udgift, der kommer i 2017. Det er over 2 mio. som lige pludselig skal investeres i noget ekstra security i sådan en lille lufthavn som vores, hvor der fast er to som er bemandet, så det koster rigtig meget i økonomien, siger H.C. Østerby, bestyrelsesformand i Karup Lufthavn.

Ind til videre har lufthavnen fået dispensation fra kravene frem til 2017. Nu håber de, ministeren kan hjælpe.

- Nu har jeg inviteret dem til København, fordi så kan vi i ministeriet samle alle lufthavnene og så tager vi lige to-tre timer, hvor vi virkelig går tingene igennem, men jeg lytter, og det er også min opgave i dag, siger transportminister Hans Chr. Schmidt.

Karup Lufthavn var bare et af ministerens stoppesteder i det midt- og vestjyske fredag. Ministeren besøgte også Grundfos i Bjerringbro, motorvejsbyggeriet i Silkeborg samt en jernbaneoverskæring ved Frederiksberggade i Silkeborg.

I videoen kan du se indslaget fra ministerbesøget.

02:25 Luk video