Marker fyldt af mudder: Kartoflerne kan ikke komme op

Kartoffelmelsproducenten KMC i Brande er udfordret af det drivvåde efterårsvejr. Kartoflerne kan ikke komme op af jorden.

Smattede marker er lige nu en af de største udfordringer for landets kartoffelavlere. Landmændene kan nemlig ikke hente deres kartofler, når der er så meget mudder på markerne.

Kartoffelmelsfabrikken KMC i Brande oplever, at det er et generelt problem for deres leverandører.

- Nogle områder kan være så våde, at det er svært at køre på dem. Derfor kan nogle af vores avlere være nødt til at tage kartoflerne op i en ikke-optimal rækkefølge, fortæller adm. direktør i KMC, Jesper Burgaard til Landbrugs Avisen.

Ifølge Landbrugs Avisen ligger mere end halvdelen af kartoflerne stadig i jorden hos KMC.

Usikker på resultatet

Det er stadig for tidligt at spå om betydningen af de seneste måneders megen regn, og kartoffelmelschefen tør derfor heller ikke give et bud på de økonomiske konsekvenser.

- Vi har ikke overblik over, om det kommer til at betyde noget, men vi har stadig mere end halvdelen i jorden. Nogle områder er så våde, at det er svært at køre på dem, og det betyder, at man må tage de områder, hvor man kan komme til. De områder er kartoflen så måske ikke helt udviklet endnu, forklarer Jesper Burgaard til Landbrugs Avisen.