Karantæne ophævet i Herning - men sygeplejersker er fortsat syge

Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet i Herning har ophævet karantæne efter udbrud af Roskildesyge.

På Regionshospitalet i Herning har man siden i fredags været ramt af karantæne på det medicinske afsnit på grund af Roskildesyge.
På Regionshospitalet i Herning har man siden i fredags været ramt af karantæne på det medicinske afsnit på grund af Roskildesyge.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Efter flere dages besvær med en slem omgang Roskildesyge på Regionshospitalet i Herning, lysner situationen så småt på den medicinske afdeling.

Der er nemlig så meget styr på omgangssygen nu, at den karantæneperiode afdelingen har været ramt af siden i fredags nu er ophævet.

- Vi er så småt ved at være på højkant herude igen, fortæller ledende oversygeplejerske Bodil Overgaard til TV MIDTVEST.

Derfor kan afdelingen nu igen modtage nye patienter.

Sygeplejersker stadig nede med Roskildesyge

Mandag var antallet af patienter med Roskildesyge på otte, mens 15 af sygeplejeskerne var ramt.

I dag er blot tre af patienterne nede med Roskildesygen, mens oversygeplejersken faktisk har modtaget endnu en sygemelding i personalegruppen.

- Vi er oppe på 16 syge sygeplejersker nu, så jeg bliver nødt til at få hjælp fra andre afdelinger og vikarbureauer, siger Bodil Overgaard.

- Der skal gå 48 timer, før man må komme på arbejde igen. Så de første der er blevet ramt er så småt på vej tilbage, men der er fortsat en del af de sygemeldte, der er hårdt ramt.

Bodil Overgaard forventer at have det meste af sit faste personale tilbage i løbet af de næste par dage. Lige nu glæder hun sig bare over, at situationen er i bedring og krydser fingre for, at der ikke ligger en ny karantæne og venter forude.

- Det er man altid nervøs for. Rigtig mange er ramt af sygdom lige nu, og det kan ikke undgås, at vi får patienter ind, som har opkast og diarré. Dem bliver vi nødt til at være opmærksomme på at isolere fra start, så det ikke spreder sig, lyder det.