Kapitaludvidelse redder Viborg HK

Viborg HK har fået tilført tre millioner kroner, og håndboldklubben kan dermed overdrages til nye ejere. (Arkivfoto)

VHK publikum.jpg

Håndboldklubben Viborg HK kommer også i fremtiden til at være en del af øverste lag i dansk kvindehåndbold.

I en fondsbørsmeddelelse melder klubben, at man har fået tilført tre millioner kroner, og at Dansk Håndbold Forbund (DHF) har leveret turneringsrettigheden tilbage til Viborg HK.

Samtidig er selskabet New Beginning Viborg HK ApS blevet godkendt som kontraktklub. Dermed bliver det et nyt selskab, der skal stå bag genoprejsningen af Viborg HK.

Kapitaltilførslen var nødvendig, idet DHF har regler for, at man ikke må overdrage sin ligalicens til et andet selskab, hvis man har en negativ egenkapital.

30 juni var fristen for at indhente den nødvendige likviditet, og det nåede Viborg altså i mål med.

Salget af aktiemajoriteten i håndboldklubben til New Beginning Viborg HK ApS blev godkendt på en ekstraordinær generalforsamling 12. juni, men siden da har man vente på, at den nødvendige likviditet blev skrabet sammen.

Dermed slutter håndboldsæsonen lykkeligt for klubben, der undervejs nåede at skifte både direktør og cheftræner, mens klubben var konkurstruet.

Sportsligt blev sæsonen gennemført med blandet succes. I Champions League nåede Viborg en plads i kvartfinalen, mens det i DM-slutspillet blev til en fjerdeplads.

Undervejs meldte en lang række profiler ud, at de forlader klubben inden næste sæson. Det gælder blandt andet Chana Masson, Louise Burgaard, Sanja Damnjanovic, Mette Gravholt, Maria Fisker og Isabelle Gulldén.

/ritzau/