Kantarellerne vælter frem

Lun og våd sommer giver god svampesæson - særligt kantareller er der mange af.

Kantareller vælter lige nu frem i skovene
Kantareller vælter lige nu frem i skovene
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Særligt én svamp har nydt ekstra godt af det lune og ikke mindst regnvåde danske sommervejr.

Lige nu pibler det frem i skovbunden rundt omkring i landet. Det regnvåde sommervejr har dannet god grobund især for kantareller.

- For svampejægerne har det været en perfekt sommer. Der har været rigtig mange kantareller i år, så hvis man er svamp eller snegl eller noget i den retning, så synes man, det har været en god sommer. Der har været fint med svampe, og vi har også kunnet se rigtig mange både svampe og svampejægere i skoven, siger Thomas Borup Svendsen, skovrider hos Naturstyrelsen.

Kantarellerne er gule, ikke ret store, og de kan være svære at finde. Men i Klosterheden ved Lemvig kan man være heldig.

- Den er kendetegnet ved, at den har den her lyse gule farve og lamellerne, som man kan se under. De findes typisk langs med veje og stier. Det er dér, man ser dem. Det er egentlig sjældent midt inde i skoven, siger Thomas Borup Svendsen.

Alle kan være med. Det handler blot om forberedelse, hvis man vil finde den eftertragtede svamp. Men en kurv, svampebog og en kniv er man godt kørende. 

Kantareller er gode med fløde og citron
Kantareller er gode med fløde og citron
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Gode med fløde og citron

Kantarellerne kan tilberedes på rigtig mange måder og også simple måder - eksempelvis med fløde og et stykke ristet brød.

- Jeg gør det på den gammeldags måde, for jeg synes, at man her får mest svampesmag. Man kommer svampene i en gryde, koger væden lidt ud og tilsætter piskefløde, men ikke noget smør. Så skal det simre, så det koger lidt ind og bliver tykt. Når tykt tilsættes salt og citronsaft, og så serveres det med et stykke ristet brød. Det er fantastisk, siger Thyra Blaabjerg, indehaver af Rådhuskælderen i Holstebro.

Læs mere om kantareller her.