Kandis-Johnny er uddannet elektriker: - Gjorde det for min mors skyld

Johnny Hansens mor mente, det var en god idé, han fik en uddannelse at falde tilbage på.

9:11
Her kan du se hele udsendelsen om Johnny Hansen fra Kandis.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Han fik sin første guitar som otteårig, og Johnny Hansen fra bandet Kandis drømte allerede dengang om at leve af musikken, som hans far havde gjort det i mange år med sit band Bjørn & Okay.

Men selv i dansemusikkens svar på familien Laudrup var de lidt i tvivl om, om musikken kunne bære i længden. Det var godt at have noget af falde tilbage på, mente Johnnys mor.

- Min mor sagde, det der med at spille musik, det er utroligt usikkert, selvom min far havde gjort det i rigtigt mange år på daværende tidspunkt. Så hun synes, jeg skulle have en uddannelse at falde tilbage på. Så jeg blev elektriker - men det var mest for hendes skyld, siger Johnny Hansen, der er forsanger i Kandis.

En helt ung Johnny Hansen. Dengang var han allerede begyndt at drømme om livet som musiker.
En helt ung Johnny Hansen. Dengang var han allerede begyndt at drømme om livet som musiker.
Foto: Privatfoto

Johnny tog uddannelsen. Men det var hele tiden med musikken og drømmen som motivation. For hvis det skal give mening og have noget at falde tilbage på, så skal man jo også forsøge at drømme stort. Og det gjorde han.

- De andre, jeg spillede med, gik lidt mere op i uddannelse og at de skulle på handelsskole, hvor jeg, fra jeg var ret ung, målrettet havde gået efter at komme ud og spille musik – jeg ville ud og spille ligesom min far, siger Johnny Hansen.

Øvede på sin guitar en time om dagen

I lang tid stod den på tidens granprixsange og de danske 80'er hits ved siden af jobbet som elektriker. Men det var ligesom ikke nok.

- Da jeg blev 17 år, sagde jeg, nu vil jeg ikke længere. Så begyndte jeg at øve meget disciplineret en time hver eneste dag på min guitar hjemme på mit værelse, når jeg kom hjem fra mit arbejde som elektriker. Og sådan øvede jeg simpelthen et helt år, siger Johnny Hansen.

Og den disciplin har han ikke fra fremmede. Den er en del af familien Hansen, og den har båret frugt.
Sammen med blandt andre Jørgen Hein og Jens Erik Jensen dannede han kandis og debuterede den 4. januar 1989 til enkebal på Hotel Phønix i Thisted.

Der er løbet en del akkorder ud over scenekanten siden Kandis begyndte for 30 år siden.
Der er løbet en del akkorder ud over scenekanten siden Kandis begyndte for 30 år siden.
Foto: Privatfoto

Til januar er det 30 år siden, de startede, og bandbussen har kørt rundt om jorden mange, mange gange. Med omkring 175 koncerter om året er Kandis i en liga for sig.

- Det har altid været sjovt, og jeg kan lide det gøgl, der er med musikken. Jeg vil aldrig håbe, jeg nogensinde skal lave andet end det. Jeg tror, det er det, der tricker mig og giver mig energien til fortsat at blive ved, siger Johnny Hansen.

Den 7. december sender vi en længere udsendelse om Kandis.