Krydsfelt

Kandidater drømmer om Folketinget: Derfor vil vi vælges

Politisk er de dybt uenige, men fælles er de om at ville vælges til Folketinget. Fire kandidater i Vestjyllands Storkreds er klar til valgkamp.

Stine Isaksen (Alternativet), Signe Munk (SF), Kenneth Mikkelsen (Venstre) og Alex Van Opslagh (Liberal Alliance) er denne uges debattører i Krydsfelt. De drømmer alle om at komme i Folketinget.
Stine Isaksen (Alternativet), Signe Munk (SF), Kenneth Mikkelsen (Venstre) og Alex Van Opslagh (Liberal Alliance) er denne uges debattører i Krydsfelt. De drømmer alle om at komme i Folketinget.
Foto: TV MIDTVEST

Signe Munk, SF. Alex Vanopslagh, Liberal Alliance. Stine Isaksen, Alternativet. Kenneth Mikkelsen, Venstre.

Politisk er de uenige, men deres kurs er ens. De er fælles om at ville vælges til Folketinget ved det folketingsvalg, som finder sted senest den 17. juni næste år.

- Jeg vil gerne gøre en forskel på klima- og miljøområdet, siger 41-årige Stine Isaksen fra Viborg.

Stine Isaksen er Alternativets spidskandidat i den vestjyske storkreds. Hun er cand.mag. i historie og samfundsfag og arbejder til daglig som formidler og redaktør ved Sangens Hus i Herning.

- Jeg er også meget optaget af den måde, den offentlige sektor har udviklet sig på. Vi har erstattet tillid med kontrol. Det er ineffektivt og det fjerner arbejdsglæden, siger den ’alternative’ politiker.

29-årige Signe Munk er SF's spidskandidat i Vestjyllands Storkreds og sit partis næstformand. Hun er bachelor i samfundsfag og er lige nu i gang med at uddanne sig til sygeplejerske. Netop derfor har også hun et blik på den offentlige sektor.

- Når man har en hverdag i sundhedssystemet, så får man en del gode ideer til, hvad vi kan gøre bedre. Det vil jeg gerne være en del af og bidrage med. Jeg synes sundhedsvæsenet er en af kronjuvelerne i vores velfærdssamfund, siger Signe Munk.

Danmark i balance

Venstres Kenneth Mikkelsen har et andet udgangspunkt. Han er erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande. Den 46-årige midtjyde er sit partis nye kandidat i Ringkøbing-kredsen, og for ham er det væsentligt med et Danmark i balance.

- Jeg vil gerne have mere Vestjylland til København. Det med foretagsomheden og de vestjyske værdier, kan jeg godt savne i Folketinget. Jeg har arbejdet på den anden side af bordet i ni år og forsøgt at påvirke politikerne. Nu vil jeg gerne ind og have en finger på knappen, lyder det fra Kenneth Mikkelsen.

Noget af det samme vil Liberal Alliances Alex Vanopslagh. Han opvokset i Struer – men bor i hovedstaden, hvor han er medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

- Jeg føler det naturligt, at jeg stiller op hjemme i det vestjyske. Jeg synes, at de værdier, der er i Vestjylland med flid og arbejde, er rygraden i velfærdssamfundet. Det skal der være nogle partier, der prioriterer højt og belønner. Og det synes jeg, Liberal Alliance gør, siger den 27-årige folketingskandidat.

De fire folketingskandidater i Vestjyllands Storkreds kan ses i debat om udlændinge-, sundheds- og klimapolitik i den nyeste udgave af det politiske magasin KRYDSFELT:

28:26
Senest i juni næste år skal der være valg til Folketinget. I denne udsendelse debatterer fire kandidater, som håber at blive valgt: Signe Munk (SF), Alex Van Opslagh (Liberal Alliance), Stine Isaksen (Alternativet) og Kenneth Mikkelsen (Venstre).