Kandidat: Politiker bør trække sig

Presset mod nyvalgt kommunalbestyrelsesmedlem i Ikast-Brande stiger. Onsdag afgør byrådet, om Ismail Yalcin skal have lov at beholde pladsen.

Beskyldningerne om valgfusk omkring et nyvalgt byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune tager til. Ismail Yalcin blev ved valget den første nydansker til at få en plads i Ikast-Brandes kommunalbestyrelse. Men nu er pladsen kommet i fare.

I fredags blev han kritiseret for på valgdagen at have talt tyrkisk, hvilket ikke er tilladt, og for at have påvirket flere vælgere. I dag fortsætter kritikken fra politisk side og flere mener nu, at Yalcin fra Fælleslisten bør trække sig fra byrådet.

Mette Fly, der stillede op til byrådet for de radikale, er ikke i tvivl om, at Ismail Yalcin ikke har optrådt efter bogen på valgdagen. Derfor mener hun, det bør have konsekvenser for den nyvalgte politiker.

- Jeg synes så absolut, det er byrådets opgave at gå ind og sige, at der er sket noget her, som vi ikke kan godkende. Vi er nødt til at have en stedfortræder for Ismail ind, og så må han komme tilbage om fire år og kæmpe en kamp for at komme ind igen, siger Mette Fly.

Forkert beskyldning

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra Ismail Yalcin til de nye beskyldninger. Men i fredags sagde han sådan her om beskyldningerne om valgfusk.

- Jeg har virkelig gjort en stor indsats, og så bliver det skubbet til side, fordi der kommer sådan en beskyldning, som er falsk, forkert og uberettiget.