Kanal-idé skrinlagt

Ideen om en kanal fra Ringkøbing Fjord til Limfjorden ved Lemvig er lagt på hylden - blandt andet på grund af uenighed mellem kommuner.

SonySejlkanal.jpg

Da virksomhedsejeren og sejleren Peter Jensen fra Skjern for to år siden fremkom med forslaget om at etablere en kanal fra Ringkøbing Fjord til Limfjorden ved Lemvig, blev det modtaget positivt. Det syntes som en god idé, at sejlere skulle kunne komme frem via en kanal, i stedet for at skulle ud i Vesterhavet.

Siden er der blevet noget mere stille om projektet. Der skulle en forundersøgelse til, men de tre involverede kommuner, Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig, kunne ikke blive enige om en sådan. Ringkøbing-Skjern og Holstebro sagde ja til en forundersøgelse, mens Lemvig vendte tomlen nedad og sagde nej.

- Vi modtager masser af idé-forslag fra folk med gode projekter. Vi vurderer fra gang til gang og har besluttet at støtte andre ideer end denne. Vi tror ikke på, at  dette projekt kan lade sig gøre, siger Erik Flyvholm, Venstre-borgmester i Lemvig.

I dag ærgrer idé-manden sig over, at det, der i følge ham, kunne blive en turistmagnet, nu er et skrinlagt projekt. Holland i Vestjylland er langt væk.

- Spørgsmålet er, hvad man vil med turismen i Vestjylland? Jeg synes det er ærgerligt, at man ikke kan finde ud af at gøre noget mere ved en idé som min, siger Peter Jensen fra Skjern.

Georg Sørensen, direktør i MCH i Herning, og kendt for at være visionær, finder det alt afgørende, at man også i Midt- og Vestjylland tør have have ambitioner og tænke stort.

- Vi lever i et samfund, hvor vi som borgere gerne vil have større og større oplevelser. Derfor skal overliggeren sættes højere og højere op, siger Georg Sørensen.

2:43