Landmand om SV-regering: - Kan godt se nogle perspektiver

Borgmesteren i Herning Kommune bakker også op om en regering med både Socialdemokratiet og Venstre.

Om Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) kommer til at danne regering sammen, kan kun fremtiden vise (arkivbillede).
Om Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) kommer til at danne regering sammen, kan kun fremtiden vise (arkivbillede).
Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Lars Løkke Rasmussen (V) foreslog det, og Mette Frederiksen (S) afviste det. Men alligevel er der flere af Venstres trofaste vælgere, der kan se ideen i tanken.

Der er tale om en regering med både Venstre og Socialdemokratiet, hvor flere landmænd har sagt, at de godt kan se meningen med en aftale mellem de to partier.

- Jeg kan godt se nogle perspektiver i en aftale over midten, der sikrer landbrugets konkurrenceevne langsigtet, siger Morte Yde, der er landmand i Snedsted.

For ham er det selvsagt den kommende regerings fokus på landbruget, der spiller ind.

Han ønskede allerede ved sidste valg et samarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet, da landbrugspakken blev lavet.

- Det var pokkers ærgerligt. Landbruget har behov for langsigtede løsninger. Ikke noget, der ændres hver gang, serveretten ændres fra rød til blå blok, siger Morten Yde.

Tre scenarier ved ny regering

Morten Yde ser lige nu tre scenarier, der kan udspille sig ved et valg.

Blå blok kan danne regering alene, der kan dannes regering over midten mellem Venstre og Socialdemokratiet og sidst kan rød blok danne regering alene.

Selvom en ren blå regering for ham vil være at foretrække, så er det ikke førsteprioriteten for enhver pris.

- En snæver blå blok vil være baseret på usikkerhed – og det er ikke godt. Der er brug for langsigtede løsninger. Med den krise, landbruget forhåbentlig er ved at forlade, så er der behov for rammevilkår, der bærer os mere end et par år frem, siger Morten Yde.

SV-samarbejde kan virke

Hvis Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen ender med at danne regering sammen, så kan de kigge mod Thisted Kommune.

Her bakker Venstre op om en socialdemokratisk borgmester, og det fungerer.

- Det var her, jeg så, Venstre kunne få mest ud af det – i et samarbejde med Socialdemokratiet. Og så er vi heller ikke på mange områder frygteligt langt fra hinanden, siger Niels Jørgen Pedersen (V), der er viceborgmester i Thisted Kommune, og han bakkes op af borgmesteren.

- Vi får flyttet nogle knaster eller får dem diskuteret. Og så finder vi nogle fælles forslag til, hvordan vi kan arbejde med det, lyder det fra Ulla Vestergaard (S), der altså er borgmester i Thisted Kommune.

- Det allermest rigtige for Danmark

Også i Herning Kommune bakkes der fra borgmesteren op om, at en regering mellem Venstre og Socialdemokratiet er vejen frem.

- Det allermest rigtige for Danmark ville være at lave en regering henover midten. Så det, at Lars Løkke Rasmussen i dag åbner for den mulighed, synes jeg er enormt positivt, siger Lars Krarup (V).

2:23
Se indslag: Det er ikke kun Lars Løkke Rasmussen, der kan se fordele ved at danne regering med Socialdemokratiet. Det kan nogle af Venstres traditionelle støtter også.