Kamphund bliver nu aflivet

Ejeren af den kamphund, der i lørdags bed en hest voldsomt til blods, lader sin hund aflive efter hunden i går blev undersøgt af en dyrepsykolog.

- Den har aldrig gjort sådan noget før. Og det er virkelig en god hund. Men jeg retter mig efter den faglige vurdering, så i morgen bliver den aflivet.

Sådan lyder det i dag fra hundeejeren til den Staffordshire Bull Terrier, der i lørdags sendte en hest fra Holstebro i intensiv behandling på et dyrehospital. I går blev hunden nemlig undersøgt af en dyreadfærdsterapeut.

Et angreb kan føre til flere

Ifølge hundejeren, som ønsker at være anonym, har dyreadfærdsterapeuten ændret hans opfattelse af Staffordshire Bull terrier-racen. Ifølge hendes erfaring vil en kamphund ofte angribe igen, når den først een gang har oplevet sit kampinstinkt.

- Hvis jeg havde vidst det her før om racen såvar det aldrig sket. Så havde den aldrig fået lov til at gå uden snor, siger hundeejeren, der er oprigtig ked af episoden i lørdags.

Hesteejer glad for beslutning

Lise Lauridsen, som ejer den hest, der i lørdags blev angrebet, siger til TV/MIDT-VEST, at hun er glad for hundeejerens beslutning om at få den aflivet.

- Jeg synes han har truffet den helt rigtige beslutning. For man kan jo ikke være sikker på, den ikke vil gøre det igen, siger den stærkt berørte hesteejer.

Hestens fremtid er stadig uvis efter overfaldet. sasa, som den hedder, er 16 år, og dens ben er stærkt beskadiget. Først om et halvt år er det til at sige, hvor alvorlige dens mén efter angrebet er og måske bliver den aldrig i stand til at bære en rytter igen. Hvis den fortsat har mén efter et halvt år, vil Lise Lauridsen overveje at lade den aflive.

Bøde og forsikring tilbage

I morgen kl. 15.50 bliver hunden aflivet. Når Midt og Vestjyllands Politi har modtaget dokumentation for at hunden er død, stopper den efterforskningsmæssige del af sagen. Tilbage står en bøde til hundeejeren og forsikringssagen overfor ejeren til den tilredte hest. Da hunden var forsikret skulle det dog ikke blive noget problem, siger sektionsleder ved Midt og Vestjyllands Politi i Holstebro, Bjarne Elbækgaard.

Se også:

Hundepsykolog: Den ville gøre det igen 16-04-09Hunden kommer aldrig mere til Holstebro 14-04-09Dyrlæge: Hunden bør aflives 14-04-09Rystet hestejer 12-04-09Rytter: Hunden skal aflives 11-04-09Hest skambidt af kamphund 11-04-09

Hør interviewet med sektionsleder Bjarne Elbækgaard, Midt og Vestjyllands Politi:

00:28 Luk video

 

Rytter Pernille Overgaard Nielsens reaktion på nyheden om aflivningen:

00:10 Luk video