Flere Venstre-folk: Kampen mellem Jensen og Hjort er gået for vidt

Venstre-folk retter kritik mod Claus Hjort Frederiksen, som skulle have taget diskussionen om næstformandskabet internt.

Claus Hjort Frederiksen afleverede i 2016 Finansministeriet til partifællen Kristian Jensen.
Claus Hjort Frederiksen afleverede i 2016 Finansministeriet til partifællen Kristian Jensen.
Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Sidste uge var en vild uge for Venstre, og nu må det godt slutte. Det siger flere af partiets medlemmer blandt andre Morsø-borgmester Hans Ejner Bertelsen.

- Claus Hjort løber ud af en helt forkert tangent og er helt forkert afmarcheret. Han har lige forladt et ministerium. Det ville klæde ham at tage diskussionen internt, siger han.

Venstres Claus Hjort Frederiksen har to gange på få dage været ude efter partiets næstformand, Kristian Jensen. En næstformand, som Hans Ejner Bertelsen ikke lægger skjul på, at han støtter.

- Kristian Jensen er det naturlige valgt som næstformand. Jeg kan ikke sætte en finger på hans virke. Han er valgt som næstformand af Venstres folk. Det skal en Grand Old Man, som man kalder ham, ikke ændre på, siger Venstre-borgmesteren i Morsø Kommune.

Claus Hjort Frederiksen pustede igen i går aftes til ilden med et opslag på sin Facebookside, hvor han skrev, at "det delte formandskabs tid er forbi".

"Ikke alt for kønt"

Også lidt længere mod vest ser balladen i Venstre ikke alt for godt ud. 

- Det er ikke alt for kønt. Generelt har vi i Venstre ikke behov for at gå på andre for at fremme det, man selv vil. Det er ikke nødvendigt. Det er en diskussion og en snak, man skal tage ude i baglandet på god demokratisk vis, siger Niels Jørgen Pedersen, der er medlem af Venstre og viceborgmester i Thisted Kommune.

TV MIDTVEST har været i kontakt med en række Venstre-folk, og de er alle enige om, at diskussionen om formandskabet ikke var en, der skulle have været ude i offentligheden.

- Nu ved vi, hvad Claus Hjorts holdning er, og så må vi se til november, om baglandet mener det samme, siger Niels Jørgen Pedersen og henviser til Venstres landsmøde i november.

2:20
Se interviewet med Niels Jørgen Pedersen (V), viceborgmester i Thisted Kommune.

Det siger andre Venstre-folk

- Det eneste, der ikke er brug for lige nu, er, at vi alle mulige folk i Venstre render ud og fortæller, hvad de mener uden at være 100 procent inde i sagen, siger Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune.

- Jeg kan ikke genkende Hjorts udmelding om det aflyste delte lederskab. Det er landsmødet, der sætter holdet, og det er fint. Jeg kan konstatere, at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen siger det samme, siger Carsten Kissmeyer, der er folketingsmedlem for Venstre valgt i Vestjyllands Strokreds.

- Jeg synes ikke, jeg kan kende Claus Hjort Frederiksen. Med den erfaring han har, burde han ikke have kommet med udtalelsen om, at Kristian Jensen skulle trække sig. Det er ikke fremmende for noget. Han skal tage det roligt og vente til landsmødet til november, siger Jens Kirk fra Velling, som har været medlem af Venstre i mere en 50 år og folketingsmedlem fra 1994-2011.

- Jeg synes, at der nu skal ro på. Om det skal være den ene eller den anden leder i partiet, eller hvilken politiske strategi vi skal gå med - den disskusion må vi tage internt, siger Anders G. Christensen, hovedbestyrelsesmedlem i Venstre og byrådsmedlem i Favrskov Kommune.

- Jeg føler, at det er helt naturligt, at vi har den her snak efter et valg, men jeg synes, den skal tages internt, siger Marie Bjerre, folketingsmedlem for Venstre valgt i Nordjyllands Storkreds.

3:26