Kalle tænkte i nye baner, da krisen kom - Nu laver hans virksomhed 1000 biler om året

Fast Arbejde har besøgt Midtjysk Autoindretning og indehaver Kalle Smed Nielsen i Sunds. Da virksomheden voksede, var Kalle ved at gå ned med stress.

8:50
Kalle Smed Nielsen er fjerdegenerationsindehaver af Midtjysk Autoindretning.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Det startede med en enkelt bil hver 14. dag, men nu handler det om op mod 1000 om året. Det er historien om udviklingen af Midtjysk Autoindretning i Sunds.

Indehaver Kalle Smed Nielsen overtog i 1997 den oprindelige virksomhed Sunds Smedie- og Maskinfabrik, men da der var krise i branchen, måtte han tænke i andre veje. Og her kom bilerne ind.

- Et eller andet skulle der findes på. Jeg havde en kammerat, der var bilsælger, og han kom med en idé om, om det ikke var tid for mig at lave beklædning til biler. Den sprang jeg så på, siger Kalle Smed Nielsen.

Siden dengang er den nye del af virksomheden, Midtjysk Autoindretning, vokset sig så stor, at den med længder har overtaget hovedarbejdet.

Hvor det tidligere var smedearbejde, der var den hovedsagelige arbejdsopgave, er det nu kun to til fem procent af firmaets omsætning.

- Vi har stadig smede ansat, men de laver mere inden for bilindustrien, fortæller Kalle Smed Nielsen om virksomhedens udvikling.

Hjælper kunder i bekneb

Dermed måtte det, der er en af egnens ældste virksomheder, ændre kurs. Siden er virksomheden vokset, og der er nu 14 ansatte i Midtjysk Autoindretning.

Der er kunder fra mange forskellige brancher. Lige fra dyrlæger til militæret og håndværkere skal have indrettet varevogne, så de passer til behovet.

Midtjysk Autoindretning laver selv beklædningen fra bunden, som kunderne ønsker det. De langer derfor mange forskellige indretninger og beklædninger over desken.

- Det skal være sådan, at vi kan hive et sæt beklædning eller en bund frem, hvis der er en kunde, der er i bekneb, siger Peter Svenningsen, der er industritekniker hos Midtjysk Autoindretning.

Peter Svenningsen fortæller endvidere, at de laver indretninger og beklædning til næsten alle de bilfirmaer, der findes.

Det er hyldeløsninger som denne, Midtjysk Autoindretning ofte laver.
Det er hyldeløsninger som denne, Midtjysk Autoindretning ofte laver.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Ved at få stres

I takt med at virksomheden udviklede sig, fik indehaveren Kalle Smed Nielsen også mere og mere at lave.

I en periode mødte han på arbejde fra klokken fire om morgenen, fordi når telefonerne begyndte at ringe klokken syv, så nåede han ikke at producere mere på den dag.

Og som indehaveren selv siger det: Jo mere stresset, desto flere fejl blev der begået.

Han måtte derfor uddelegere nogle arbejdsopgaver og omstrukturere virksomheden.

Sælger aflaster indehaveren

Midtjysk Autoindretning fik blandt andet et nyt IT-system, der skulle hjælpe Kalle Smed Nielsen og de ansatte til at holde styr på både aftaler og produktionen.

En af dem, der er nyest i virksomheden, er Anders Søndergaard.

For da virksomheden voksede, var der behov for en sælger mere. Og det gav plads til ham.

- Det har betydet, at jeg har forsøgt at aflaste Kalle lidt, så vi også har kunnet lave et firma, hvor vi har bredt os ud og fundet nicher at lave, siger Anders Søndergaard.

En af de mest populære løsninger, som han sælger, er løsninger til lukkede varevogne.

De er nemlig meget populære blandt håndværkere, som er blandt Midtjysk Autoindretnings største kundebranche.