Advokat: Kærshovedgård-beboere overvejer at gå under jorden

Ifølge en advokat fører stramningerne af opholds- og meldepligten til at flere beboere på Kærshovedgård overvejer at gå under jorden.

Udsigten til flere fængselsstraffe får ifølge en advokat for beboere på Kærshovedgård, flere til at overveje at gå under jorden.
Udsigten til flere fængselsstraffe får ifølge en advokat for beboere på Kærshovedgård, flere til at overveje at gå under jorden.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Udsigten til længere og længere ophold i fængsel for at overtræde reglerne for opholds- og meldepligt på Kærshovedgård, får ifølge en advokat flere beboere til at overveje at gå under jorden, det skriver Berlingske. 

I juni måned trådte de nye regler om ophold- og meldepligt i kraft. Hvor beboerne tidligere skulle forbryde sig 151 gange mod reglerne om at opholde og melde sig på Kærshovedgård, før brudene fik et retsligt efterspil, skal der nu blot 6 overtrædelser til. 

Som TV MIDTVEST har dokumenteret har, stramningerne ført til en ekstrabyrde for politiet, anklagemyndigheden og Kriminalforsorgen, der har en stor arbejdsopgave i at retsforfølge og fængsle beboerne, der i stort omfang har ignoreret reglerne.

Ifølge Berlingske havde midt- og Vestjyllands Politi 153 sigtelser for melde, opholds- og underretningspligt. I 2018 var tallet steget il 16.758 sigtelser. 

Stramningerne betyder at beboerne oftere vil komme for en dommer og ende med en fængselsdom. Avisen har talt med advokat Gunnar Homann, der fører en række  af sagerne. Ifølge advokaten får det øgede pres hans klienter til at overveje sin situation.

- Efter straffene er skærpet, oplever mange af mine klienter, at det er en uforholdsmæssig streng straf at sidde i fængsel længe, blot fordi de ikke har registreret sig. Det kan betyde, at flere vil vælge at gå under jorden, siger Gunnar Homann.  

0:43
Se video: Fakta om beboerne på Kærshovedgård.