Efter flere forsvundne kænguruer: Kænguruejere går til kamp mod tyve

Efter endnu et kængurutyveri har besøgsgården Dyrebakken nu installeret videoovervågning og chipmærket de resterende kænguruer.

1:50
Besøgsgården Dyrebakken har været nødt til at installere videoovervågning for at undgå flere kængurutyverier.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

For anden gang på en måned er der blevet stjålet kænguruer i Midt- og Vestjylland. I går mistede Arnfred Madsen fra Bedsted tre kænguruer, og for en måned siden var den gal syd for Bjerringbro, hvor to kænguruer forsvandt fra besøgsgården Dyrebakken. 

Nu har ejerne af Dyrebakken taget konsekvensen og sikret sig mod flere kængurutyve med videoovervågning.

- Alle der kommer op på vejen bliver filmet, uanset om det er dag eller nat, fortæller Charles Bach, der er medhjælper på Dyrebakken.

Troede de var i sikkerhed

For familien Bach kom det som et chok, at gårdens kænguruer overhovedet kunne forsvinde.

- Vi troede, de var i sikkerhed her, når vi har dem indenfor, siger Inger Bach, der er indehaver af Dyrebakken.

Der er derfor sat videoovervågning og ekstra låse op på ejendommen, og kænguruerne er blevet mærket med chip og øretatovering.

- Ingen af os har haft fantasi til at tro, at de ville stjæle dem indenfor, men det har de jo gjort alligevel, så nu er vi nødt til at tage konsekvensen af det, siger Charles Bach.

Det er tredje gang, der bliver stjålet kænguruer fra Dyrebakken, og Charles Bach har et bud på, hvad tyve vil med det specielle dyr.

- Det er et sjovt og spændende dyr, og de er også ved at være ret svære at skaffe, for der er blevet sendt mange til Asien de senere år, siger han.