Kæmpeunderskud i FC Midtjylland

Forventet millionunderskud vokser og vokser i FC Midtjylland.

FCM_Racing001.jpg

FC Midtjylland har i dag offentliggjort sin rapport for første halvår 2009/10.

FCM Holding A/S nedjusterer forventningerne til hele året fra et underskud på 20-30 mio. kroner til et forventet underskud på mellem 40 og 55 millioner kroner.

Fordelt på selskaber er der for FCM Fodbold tale en forventning mellem minus 33 mio. kroner og minus 48 mio. kroner, for FCM Håndbold minus 4 mio. kroner og for FCM Racing minus 2,7 mio. kroner.

De nedjusterede forventninger skyldes især fald i transferaktivitet og tilpasning af spillertruppen. Konsekvensen af placeringen som tredjesidst i SAS Ligaen og nedgang i sponsorindtægter.

Samtidig med nedjusteringen præsenterer FC Midtjylland en 3-års plan, der skal vende underskud til overskud.

- Situationen i den professionelle sport er alvorlig. Vi er dog optimister og ser frem til at udføre vores plan over de næste tre år. I vores branche tager tingene tid og koster dyrt, erkender Claus Bertelsen, adm. dir. i FC Midtjylland.

De væsentligste punkter i 3-årsplanen er den eksisterende, strukturerede udvikling af talenter fra Fodboldakademiet til brug på førsteholdet, stram styring af udgifterne samt ikke mindst et øget fokus på det fundamentale: FC Midtjylland som Hele Regionens Hold.

Direktør for FC Midtjylland, Claus Bertelsen fortæller, hvad der skal få FC Midtjylland ud af den økonomiske krise: