Kæmper videre for en Nationalpark

Erhvervsfolk sender brev til miljøministeren. De vil, at hun forhandler videre om den kommende Nationalpark Skjern Å.

Skjern_Enge.jpg

Det de frygter er, at der aldrig kommer en Nationalpark Skjern Å efter at et flertal i byrådet blankt har afvist at udvide området for den kommende park med områderne Tipperne og Værneengene. 

Brev til ministeren

Frygten får nu i alt 10 repræsentanter for både faglige organisationer, erhvervsliv og handelsforeninger til i samlet flok at kontakte miljøministeren.

I en udtalelse til ministeren skriver de:

- Det er afgørende vigtigt for vores område, at vi får etableret Nationalpark Skjern Å. Vi er et område under et stort pres, og vi ser Nationalparken som en udviklingsmulighed. En udvikling der omfatter vækstmuligheder indenfor handel, turisme, service, erhverv og landbrug. En nationalpark vil samtidig cementere vores område som et attraktivt naturområde.Vi skal derfor opfordre miljøministeren og byrådet til at etablere en gensidig forpligtende dialog mellem parterne - med henblik på at etablere Nationalpark Skjern Å med udgangspunkt i det allerede aftalte.

De ti underskrivere er:

Erik Poulsen, Landdistriktsrådet i Ringkøbing-Skjern KommuneHelge Albertsen, LO Ringkøbing FjordJørgen Søndergaard, LAG Ringkøbing-SkjernKeld Hansen, Søndervig CenterforeningKurt Madsen, Videbæk Handel og ErhvervKim Rune Brarup, Skjern-Tarm ErhvervsrådJørgen Axelsen, Skjern HandelsforeningPer Østergaard, Tarm HandelsforeningBrian Skovgård, Ringkøbing HandelsforeningPoul Henning Knudsen, Friluftsrådet

Se indslag fra 22. februar om sagen her