Kæmper for adgang til naturperle

To sallingboer kæmper for at få adgang til smukt naturområde, der er ejet af Færch Fonden. Derfor går de nu til Miljøministeren og Folketinget.

Et af de smukkeste naturområder i Salling - den privatejede halvø Kaas - er stort set lukket land for offentligheden - og det vil to lokale nu have lavet om på.

- Kaas er en perle i Limfjordsområdet - et usædvanligt skønt areal med hede, skov og søer. Og det synes vi, at alle burde have lov til at opleve, siger Ivan Andersen fra Krejbjerg.

Sammen med Søren Christian Vang fra Lihme har han i halvandet år kæmpet for at få adgang til halvøen - men indtil videre uden held. Området ejes af Færch-fonden, som ikke ønsker området åbnet.

Et generelt problem

Ivan Andersen og Søren Christian Vang har nu skrevet til miljøministeren og Folketingets miljøudvalg for at få dem til at se nærmere på sagen. Som de læser naturbeskyttelsesloven, bør offentligheden have adgang til området.

- Kaas er jo ikke det eneste sted i Danmark, der er indhegnet af private, som gerne vil have jorden for sig selv. Derfor går vi til ministeren og udvalget for at høre, om der ikke er noget generelt, der trænger til at blive kigget på, siger Ivan Krejbjerg.

Formanden for Skive Kommunes teknik- og miljøudvalg, Anders Bøge (SF), mener, at kommunen har gjort, hvad den kunne for at få mere af området åbnet for offentligheden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Færch Fonden.

 

Fakta - det står der i Naturbeskyttelsesloven (eksternt link)

 

02:43 Luk video