Kæmpe solcelleanlæg ved Herning

En familie fra Herning er lige nu i gang med at lægge sidste hånd på et kæmpestort solcelleanlæg

Siden 2009 har familien Sveigaard satset alt på solceller. De to sønner sagde deres job op og gik ind farens virksomhed Sveigaard A/S. Til og med 2012 solgte de hovedsageligt solceller til private, men en lovændring gjorde det mere attraktivt med store anlæg. Derfor har de nu købt en afsides grund i Kollund ved Herning og tapetseret den med paneler. Over 8000 solpaneler kommer til at levere strøm til el-nettet.

- Det er et stort sats. Det er hele overskuddet fra 2012, vi satser i det her, siger Niels Sveigaard, der er far og administrerende direktør i Sveigaard A/S.

- Så vidt vi ved, er det Danmarks største solcelleanlæg, vi er ved at få op, siger sønnen Søren Sveigaard, der er teknisk chef i familievirksomheden.

Strøm til over 500 huse

Solcellerne fylder 4,3 hektar, og det svarer til 6 fodboldbaner. Panelerne producerer tilsammen strøm nok til et års forbrug i 560 husstande, og anlægget har kostet over tyve millioner kroner.

- Vi tror på det. Vi har købt stedet med henblik på at lave det her anlæg, og vi har en masse beregninger, der viser, at det burde kunne lade sig gøre, siger Søren Sveigaard.

Fra den 1. januar producerer anlægget strøm for fuld kraft.