Kæmpe prisforskel i børnehaver - Struer billigst i landet

En stor forskel på prisen mellem landets børnehaver kan blandt andet forklares med, om prisen dækker frokost.

Foto: Arkiv

Danmarks dyreste børnehave er 9372 kroner dyrere om året end Danmarks billigste.

Det skriver Jyllands-Posten. Ishøj Kommune ligger i top med en pris på 2180 kroner om måneden, mens forældre i Struer slipper billigst med en månedlig takst på 1399 kroner.

Beregninger afgøres af flere ting

Den store prisforskel kan blandt andet forklares med, om børnehaveprisen dækker frokost, og om frokosten er økologisk, forklarer projektleder Jacob Seier Pedersen fra analyseinstituttet Kora.

- Men da hovedparten af institutionernes udgifter er lønkroner, så betyder personalenormeringerne selvsagt også ret meget, ligesom det spiller ind på prisen, om en kommune har mange små institutioner eller har samlet børnene i færre og større enheder, siger Jacob Seier Pedersen til Jyllands-Posten.

Gladsaxe Kommune har den tredje dyreste pris på pasning i børnehave. Alligevel er Jim Nielsen, der er formand for forældrebestyrelsen i Sneglehuset i Søborg, tilfreds.

Vi bliver nødt til at være nøjsomme i vores kommune.

Mads Jacobsen, borgmester i Struer Kommune

- Vi kan ikke vælge madordningen fra, men der er stor opbakning til, at børnene får et sundt måltid og spiser sammen, siger forældreformanden til avisen.

Højest 25 %

Opgørelsen af priserne er regnet ud fra heltidsplads for børn i alderen tre til fem år. For hver måned er prisforskellen mellem det dyreste og billigste sted 781 kroner.

Forældres betaling til børnepasning må maksimalt udgøre 25 procent af de samlede driftsomkostninger til kommunens daginstitutioner.

Det peger Struers borgmester, Mads Jacobsen (V), på, er en af årsagerne til, at pasningen i hans kommune er så billig.

- Vi bliver nødt til at være nøjsomme i vores kommune, siger han.

/ritzau/