Kæmpe minkkup: Stjålet for mellem 10 og 12 millioner

Endnu et minkskindstyveri i tusindestørrelsen har fundet sted i Idom nær Holstebro.

191217_Agerlund_Mink.jpg

Kl. 05.35 natten til torsdag fik Lokalpolitiet i Holstebro en anmeldelse om tyveri i Idom. Hos Agerlund Mink på Engholmvej manglede de 20.000 skind. Gennemsnitligt har minkskind en værdi på mellem 460 og 500 kr. Dermed kan der være stjålet for i hvert fald 10 millioner.

- Jeg ved ikke, hvad vi skal gøre. Det er ikke første gang, det er sket, men vi har enormt stor sikkerhed omkring vores minklagre. Det er ligesom at skulle bryde ind i en bankboks. Jeg opfatter det ikke som et generelt problem i vores branche, men det er i konkrete tilfælde et alvorligt problem, lyder det fra formand for Midtjyllands Pelsdyravlerforening John Papsø.

Tyvene er gået ind gennem et maskinhus, som ligger op til lageret, har snydt alarmsystemet og uforstyrret stjålet de mange skind. Efterfølgende er tyvene formentlig stukket af i en varebil, som politiet har fundet udbrændt på en grusvej ved Ringkøbingvej og Nagstrupvej.

- Vi vil gerne høre fra folk, der har set kørsel med lastbiler eller varebiler omkring Engholmvej 2, Ringkøbingvej og Nagstrupvej i tidsrummet klokken 17 i går eftermiddags og til klokken 5 her til morgen, fortæller vicepolitikommissær Ole Hofmansen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Politiets teknikere skal nu forsøge at finde spor på gerningsstedet, hvor hjulspor fra et større køretøj lige nu er det bedste spor i sagen.

4:31
Tyve slap i nat afsted med 20.000 minkskind til 12 millioner.