Sprøde pølser, møre bøffer og helstegt pattegris.
Det er bare nogle af de grill retter, der i dag blev kredset om i Kjellerup, hvor tusindevis af grill-entusiater var samlet.
Tusindvis af grill-entusiaster var torsdag i Kjellerup for at blive inspireret, få smagsprøver - og gode tilbud til Skandinaviens største grill-event.
Sidste år var der omkring 5000 mennesker til eventet, der er Skandinaviens største. Og de regner med, at der var endnu flere i år.
Det er fjerde gang at arrangementet blev holdt i år, og der blev igen i år udvekslet opskrifter, erfaringer og gode råd rund om de varme grille.
Grillen kan dog også udgøre en stor brandfare, så det er en god idé at have styr på sikkerheden, inden man tænder op.
10 gode sikkerhedsråd
1. Stil aldrig grillen på brændbart underlag. Stil grillen på hårdt og jævnt underlag.
2. Stil IKKE grillen indendørs. Det kan give kulilteforgiftning. Grillen skal placeres i det fri, så varmen og os frit kan stige op.
3. Masser af vand. Hav en spand vand stående eller haveslangen liggende inden for rækkevidde.
4. Undgå løsthængende tøj, som nemt kan antændes.
5. Anvend briketter eller sprittabletter til optænding. Brug ALDRIG sprit, benzin, dieselolie eller lignende til at tænde grillen med. Det kan give en eksplosionsagtig ild.
6. Brug en pejsetændstik og hold den hen til briketterne. Risikoen for at brænde fingrene øges ved brug af en lighter eller af en almindelig tændstik.
7. Hvis briketterne er ved at gå ud, så må der ikke hældes mere tændvæske på. Briketterne skal være kølet helt af, før der kan optændes på ny.
8. Den tændte grill skal være under konstant opsyn. Lad ikke børn nærme sig grillen.
9. Undgå at efterlade gløder eller varmt sand, hvis du griller eller anvender engangsgrill på stranden. Det kan give svære forbrændinger.
10. Sørg for, at kullene er helt kolde, når du hælder dem fra grillen. Ellers kan du starte en brand.