Kæmpe kartoffelsucces i Karup

Det går som smurt for kartoffelmelsfabrikken i Karup. De har planer om at udvide fabrikken til det dobbelte.

De færreste tænker nok på, at efterårsferien oprindeligt hed kartoffelferie. Men faktisk er der lige nu fuld tryk på leveringen af de brune knolde til kartoffelmelsfabrikken i Karup. Det går så stærkt, at der er planer om at udvide fabrikken til det dobbelte.

- Vi vil bevare den gamle fabrik nogle år endnu, men vi vil bygge en fabrik på samme størrelse som den gamle. Det vil sige, at vi får dobbelt kapacitet, siger bestyrelsesformand i Karup Kartoffelmelfabrik, Anders Dyrberg.

quoteDes før vi får det løst, des før kommer vi i gang med at bygge den nye fabrik.

Anders Dyrberg, bestyrelsesformand, Karup Kartoffelmelfabrik

Det er landmændenes sidste års succesfulde kartoffelhøst, der er skyld i, at fabrikken nu ser sig nødsaget til at udvide. Håbet er, at den nye fabrik skal ligge i et område i udkanten af Karup, men lige nu venter planerne på, at linjeføringen til en mulig ny omfartsvej bliver lagt fast.

- Des før vi får det løst, des før kommer vi i gang med at bygge den nye fabrik, siger Anders Dyrberg.

Siden EU-kvoterne blev fjernet for fem år siden, har fabrikken øget sin produktion af kartoffelmel fra 60.000 til over 90.000 tons. I fremtiden bliver der formentlig mulighed for at skrue endnu mere op, når den nye kartoffelmelsfabrik efter planen står klar i 2019.