Kæmpe julesucces på Hjerl Hede

Levendegørelse i julen på Hjerl Hede har vist sig at være en stor succes, der kan lave om på det ellers faldende besøgstal.

Hjerl Hede
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Nissemænd og –koner, julekræ og julebag i de helt rigtige rammer. Levendegørelse af Hjerl Hede i julen har vist at være en publikumsmagnet. Efter nogle trængte år med faldende besøgstal har det vist sig at være en succes at puste liv i de historiske rammer i julen. Alene i juletiden har flere end 15.000 været forbi heden – og det er alene på de seks dage, museet har haft åbent.

- Det er helt klart en stor succes. Det er det bedste, vi har haft i mange år, siger Klaus Højbjerg, der er museumsinspektør for formidling og levendegørelse på Hjerl Hede.

Succesen med levendegørelsen i julen er vigtig for museets årsregnskab.

- Det er en stor procentdel af det samlede besøgstal på meget få dage, så julen er meget vigtig for os, siger Klaus Højbjerg

Frivillighed er en nødvendighed

Selvom succesen er stor, og økonomien dermed er i balance, så kan der kun være liv på museet på grund af de mange frivillige.

- Her i julen har vi cirka 50 personer i gang, som levendegører museet. Om sommeren har vi 90, der er i gang hver dag i seks uger. Hvis det var nogen, der skulle have lønkroner, kunne vi glemme alt om at lave det. Det ville ikke have gang på jord, siger Klaus Højbjerg. 

Til næste år sætter Hjerl Hede fokus på tro og religion i gamle dage.