Kæmpe havneplan i Thyborøn

750 millioner kroner. Det er den anslåede værdi af en stor udviklingsplan for Thyborøn Havn. En ny tørdok er en del af planen.

thyboron001.jpg

Hvis Thyborøn Havn i fremtiden skal kunne håndtere større skibe og fiskerbåde, er en udvidelse nødvendig. Derfor er en udviklingsplan blevet udformet, og den indeholder ønsker til en værdi af tre kvart milliard kroner. En ny tørdok til skibe på op mod 100 meters længde står øverst på listen:

- Vi har smedeværkstederne i området, der kan løfte opgaven, og der er også en efterspørgsel, siger havnedirektør Jørgen Buhl til Folkebladet Lemvig.

Behov for udvikling

Planen indeholder også et såkaldt Ro-Ro anlæg (roll on - roll off) og et svajebassin. Her skal store containere kunne anbringes på ditto skibe, der så efterfølgende kan vende uden problemer.

- Vi har en forventning om, at der er behov for havnefasciliteterne. Det er blot et spørgsmål om, hvilke kunder, der vil bruge det, siger havnedirektør Jørgen Buhl til Folkebladet Lemvig.

Udviklingsplanen vil blive præsenteret ved en offentlig godskonference d. 1. oktober. Transportminister Hans Christian Schmidt har meldt sin ankomst.