Kæmpe gasflamme ved Aulum

En 10 meter høj gasflamme lyste mandag op ved Aulum. Gasflammen var helt under kontrol og antændt af HMN Naturgas. Trods det, tilkaldte flere lokale brandvæsenet.

210915flamme.jpg

Mere end 2000 kubikmeter naturgas blev brændt af på Sofiedalvej mellem Aulum og Vildbjerg mandag ved middagstid. Afbrændingen tog ca. en halv time og kunne både høres, mærkes og ses langt væk.Varmen fra kæmpeflammen kunne mærkes på godt og vel 100 meters afstand og lydniveauet svarede til en F16-jæger, der starter.

Afbrændingen skete som en del af en større omlægning af områdets gasledninger, der sker i forbindelse med anlæggelsen af den nye Herning-Holstebro-motorvej.

- Motorvejsbyggeriet betyder, at flere gasrør i området skal flyttes. Men først skal rørene tømmes. Dette gøres netop ved at afbrænde gassen. Afbrænding er den mest hensigtsmæssige måde at tømme rørene på. Både med hensyn til miljøet og økonomien, siger Søren K. Andersen, der leder afbrædingen for HMN Naturgas. 

Selvom naturgasselskabet på forhånd havde orienteret lokalområdets beboere om den kontrollerede afbrænding af gassen, blev flere bekymrede over den 10 meter høje flamme og kontaktede brandvæsenet.

Hør Indsatslederen fortælle om opkaldene her:

0:40

- Der er tale om en kontrolleret afbrænding, hvor alt er planlagt ned til sidste detalje. Vi har tidligere foretaget en række tilsvarende afbrændinger, og i alle tilfælde er det hele gået som forventet og uden uheld, fortæller Søren K. Andersen fra Naturgasselskabet.

De 2000 kubikmeter gas svarer til et års forbrug i et almindeligt parcelhus.

Afbrændingen forløb uden problemer.

Se Maskinmester Thomas Kjær fra HMN Natyrgas fortælle om forløbet:

1:10