Kæmpe bigballe-brand oplyste natten

Det er stadig usikkert, hvorfor der udbrød brand i 3000-4000 halmballer mellem Viborg og Aarhus.

Røgen og flammerne kunne ses flere kilometer væk, da der søndag aften udbrød brand i to store haller fyldt med store halmballer på Klostergårdsvej ved Fårvang mellem Viborg og Aarhus.

Viceberedskabschef Per Jensen fra Silkeborg Brand og Redning vurderer, at der var et sted mellem 3000 og 4000 bigballer i hallerne, som ligger i nærheden af hovedvejen mellem Viborg og Aarhus. Politiet fik i løbet af aftenen flere opkald fra trafikanter, der ville gøre opmærksom på branden.

- Vi fik anmeldelsen klokken 22.10, og da jeg kørte ud af Silkeborg by, kunne jeg se røgen og ildskæret. Og der er omkring 19 kilometer derud, siger Per Jensen.

Kontrolleret nedbrænding

Flammerne havde så godt fat, at brandfolkene valgte at lave det, man kalder en kontrolleret nedbrænding. Det var reelt umuligt at slukke branden, og samtidig var der risiko for, at bygningerne ville styrte sammen. Og da branden ikke kunne brede sig til andre bygninger, var det bedre at lade de store halmballer brænde ned.

Politiet har endnu ikke noget bud på brandårsagen. Lokalpolitiet i Silkeborg oplyser, at man endnu ikke har fundet et arnested, og hallerne nu formentlig skal undersøges af brandteknikere.

Beredskabsstyrelsen har holdt brandvagt på stedet hele natten, og viceberedskabschef Per Jensen regner med, at der vil gå et par dage, før halmballerne er helt brændt ned.